Yaşam Kur'an-ı Kerim mobil uygulamasında artık tefsir ve meal de var

Kur'an-ı Kerim mobil uygulamasında artık tefsir ve meal de var

Paylaş
Kur'an-ı Kerim mobil uygulamasında artık tefsir ve meal de var

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından güncellenen"Kur'an-ı Kerim" mobil uygulamasında artık tefsir ve meale de ulaşılabilecek

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan "Kur’an-ı Kerim" mobil uygulamasının güncel versiyonu, Android platformlarda yayınlandı. Diğer mobil platformlarda da yayımlanacak olan uygulamada, Kur’an-ı Kerim meal ve tefsirine de ulaşılabilecek.

Haberin Devamı

"Kur’an-ı Kerim" mobil uygulamasında, Hafız İshak Danış’ın tilavetiyle, Kur’an-ı Kerim ister ayet ayet, ister sure-sure, ister cüz cüz sesli olarak dinlenebilecek.

Uygulamada ayrıca, Kur’an fihristi ile kelime araması yapılabilirken, ilgili ayetlerin metin ve meallerine ulaşmak da mümkün olacak.

Uygulama içinde yer alan kelimeler, gelişmiş interaktif arama özelliği ile hem Arapça hem de Türkçe aranabilecek.

Uygulamada, Kur’an sözlüğü, Kur’an tarihçesi, Kur’an-ı Kerim’in tanım, isim ve sıfatları ile meal ve tefsire ilişkin geniş bilgiler de yer alacak.

Uygulamaya, tüm Android marketlerden ücretsiz olarak ulaşılabilecek. Yeni bir arayüz ve tasarımla geliştirilen uygulamaya kullanıcılar, http://mobiluygulama.diyanet.gov.tr adresinden de erişebilecek.

Haberin Devamı

AA