Dünya Kur'an-ı Kerim'i yaktılar

Kur'an-ı Kerim'i yaktılar

Paylaş
Kur'an-ı Kerim'i yaktılar

'11 Eylül yıldönümünde Kur'an yakacağız' diyerek dünyayı ayağa kaldıran rahip değil ama başka bir rahip yaptı

ABD'li rahip Terry Jones, 11 Eylül'ün yıldönümünde Kuran-ı Kerim yakacağını belirterek tüm dünyayı günlerce meşgul etmişti.

Rahip Jones dün son anda bu eyleminden vazgeçtiğini duyurdu ancak ABD'nin Tennessee eyaletinde başka bir rahip devreye girerek Kuran-ı Kerim yakarak provokasyon yarattı.

Tennessee eyaletinde Bob Old isminde bir rahip, dün yardımcısı Danny Allen’le birlikte Kuran’ı Kerim’i yaktı. İki rahip Kuran’ı Kerim’in yanı sıra üzerinde Muhammed yazılan bir kitabı da ateşe verdikten sonra yere fırlattı.

Floridalı rahip Terry Jones’un 11 Eylül saldırılarının yıldönümünde Kuran’ı Kerim’i yakma eyleminden vazgeçmesiyle dünya rahat bir nefes aldı, ancak Washington ve New York bazı bireysel eylemlere sahne oldu. Washington’da İslam’ı protesto eden küçük bir muhafazakâr Hıristiyan grubu Beyaz Saray önünde toplanarak Kuran’ı Kerim’i yırttı.

Aralarında aşırı muhafazakâr Çay Partisi’nin (Tea Party) Indiana lideri olduğunu bildiren Andrew Beacham ve kürtaj karşıtı kampanyasının öncüsü Randall Terry’nun bulunduğu 6 kişilik bir grup “İslam’ın saçmalıkları” adlı eylemlerini Beyaz Saray önünde yaptı.

Terry, “İslam barış dinidir saçmalığı mutlaka son bulmalıdır” derken, Beacham da Kuran’ın İngilizce tercümeli baskısından Hıristiyanlara ve Yahudilere yönelik “nefret” içerdiğini iddia ettiği bazı bölümler okuduktan sonra sayfaları kopararak yırttı.

(Hürriyet)

Haberin Devamı