Türkiye (Son Dakika) Kuran kursunda 13 çocuğa cinsel istismar!

Kuran kursunda 13 çocuğa cinsel istismar!

Paylaş
Kuran kursunda 13 çocuğa cinsel istismar!

Giresun'da belediye işçisi Halil İnrahim U. dini eğitim aldığı için müftülükoluruyla Kuran kursunda öğretici olarak işealındı. Kendisine emanet edilen 13 çocuğa cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle tutuklandı

Halil İbrahim U., Giresun Alucra’da belediyede işçiydi. Yardımcı öğretici olarak görevlendirildiği Alucra Erkek Yatılı Hafızlık Kuran Kursu’nda Haziran 2015’ten Temmuz 2016’ya kadar çalıştı. Çocuklar ailelerine Halil İbrahim U.’nun kendilerine cinsel istismarda bulunduğunu anlattı. Öğrenciler diğer kurs hocaları Mehmet Y. ve Sümmani U.’nun da “Ailelerinize şikayet etmeyin, kurs kapanır” dediğini söyledi. Halil İbrahim U. 30 Ağustos’ta tutuklandı.

HAKİM KARŞISINA ÇIKACAK

Odatv’nin haberine göre; savcının iddianamesinde şöyle dendi: “Halil İbrahim U. çocukları odasına çağırıp kapıyı kilitliyordu. 1 yıl boyunca 13 çocuğa cinsel istismarda bulundu. Çocukları çıplak fotoğraflarını Facebook’ta yayınlamak ve kurstan atmakla tehdit etti.” Halil İbrahim U. bugün Şebinkarahisar’da hakim karşısına çıkacak. Sapık öğreticiyi işe alan Alucra Müftüsü Mustafa Akbulut hakkında da soruşturma başlatılacak.

KİMLERE EMANET?

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Kuran kursunda 13 çocuğun taciz edilmesinin araştırılması için Meclis’e önerge verdi. Kurumdaki diğer iki öğretmenin de olayı örtbas etmeye çalıştığını ifade eden Yarkadaş “Öğrencilere yönelik taciz vakalarında patlama yaşanıyor. Çocuklarımızın kimlere emanet edildiğini ve toplumun geleceğinin nasıl yok edildiğini görüyoruz ” dedi.

10 YILDA YÜZDE 700 ARTMIŞ

CHP PartiMeclisi Üyesi Avukat Sera Kadıgil’in verdiği bilgiye göre; “2006’da açılan çocuk cinsel istismar davası sayısı 2 bin 400. 2016’ya gelindiğine bu sayı 16 bin 900. Son 10 yılda çocuk cinsel istismar davaları yüzde 700 artmış. Aile Bakanlığı’nın resmi verilerine göre de son 5 yılda evlendirilen çocuk sayısı 232 bin 313” dedi.

Haberin Devamı