Gündem Kurban Bayramı ne zaman? Hangi güne denk geliyor?

Kurban Bayramı ne zaman? Hangi güne denk geliyor?

Paylaş
Kurban Bayramı ne zaman? Hangi güne denk geliyor?

'Kurban Bayramı ne zaman?' sorusu şu sıralar en çok internette araştırılan konu oldu. Adım adım bu önemli güne yaklaşırken tam tarih merak ediliyor. 9 Günlük tatil için geri sayım yapanlar ise şimdiden nereye gidecekleri konusunda bir plan oluşturmak istiyor.

Son dönemin en çok aratılan konusu "Kurban Bayramı" oldu. Bayrama yaklaşırken tam tarihi merak edenler "Kurban Bayramı ne zaman? Hangi güne denk geliyor?" sorusunu soruyor. Ona göre plan yapacak olan vatandaşlar resmi olmasa da 9 gün tatili en değerli şekilde değerlendirmek istiyor.

Haberin Devamı

KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN?

Kurban Bayramı arefe günü 20 Ağustos Pazartesi gününe denk gelirken, 1. gün 21 Ağustos Salı, 2. gün 22 Ağustos Çarşamba, 3. gün 23 Ağustos Perşembe ve son olarak 4. gün 24 Ağustos Cuma gününe denk geliyor. Eğer 9 gün tatil olursa vatandaşlar 17 Ağustos'ta tatile çıkıp 27 Ağustos'ta mesaiye başlayacaklar.

'ACELE EDİN' ÇAĞRISI

Bayram tatili rezervasyonları için acele edilmesini öneren Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Marmaris Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Ali Kırlı, "Marmaris'in 72 bin yatak kapasitesi mevcut. 3 yıldız ve üzeri her şey dahil sistemi çalışan nitelikli dediğimiz otellerin yatak kapasitesi 52 bin civarında. Haziran, temmuz ve ağustos ayları yüksek turizm sezonu denilen dönemler. Temmuz itibariyle oteller yüzde 95 dolu. Doluluk Avrupalı, Orta Doğulu, gurbetçi ve Rus turistlerden oluşmakta. Kurban Bayramı için vatandaşlarımızın kalan nitelikli yüzde 5 yatak kapasitesinde açıkta kalmaması için acele etmesi gerekiyor. Turizm Bakanlığı belgeli, daha rahat, ailesiyle istediği tatili yapabileceği otelleri tercih edecek olanlar erken ve belgeli acentelerle rezervasyon yaptırmalı. 20 Ağustos Arife ile 24 Ağustos arası Kurban Bayramı. Geçen yıllarda olduğu gibi 9 veya 10 günlük tatil bekliyoruz. Tesislerimizde tüm planlamalar 9 ve 10 günlük olarak yapıldı" dedi.

Haberin Devamı

'DOLANDIRILMAYIN'

Tatilcilerin dolandırılmaması için uyarıda bulunan Kırlı, "Fishing olarak adlandırılan oltalama denilen dolandırma yönetimi mevcut. Özellikle bayram tatilleri öncesi 3, 4 ve 5 yıldızlı otellerin web sayfaları dolandırıcılar tarafından kopyalanıyor. Verilen hesaplara para yatırılıyor. Vatandaş, oteli arayıp rezervasyonunun onayını almayınca dolandırıldığını tatile geldiğinde anlıyor. Bu tür dolandırılmaların önüne geçmek için belgeli turizm acenteleri ile rezervasyon yaptırarak otel yetkililerinden teyit almalılar. Nitelikli ucuz otel reklamlarına kanmayın, mutlaka araştırmasını yapın" dedi.