Kurban etini hemen tüketmeyin!

Kurban kesiminin hemen ardından eti bekletmeden yemenin doğru bir alışkanlık olmadığını belirten Medical Park Ordu Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Gülce Taştemel, 24 saat ölüm katılığı (rigormortis) denilen durumun ortaya çıkmasının beklenmesi gerektiğini söyledi

20 Eylül 2015, Pazar 15:24
A A

Etin depolanmasında bazı hatalar yapıldığını belirten Taştemel “Büyükbaş hayvan etleri soğuk ortamda birkaç gün bekletildikten sonra tüketilmelidir. Böylece et yumuşar ve lezzeti, kıvamı yerine oturur” diye konuştu. Taştemel, etin saklanma koşullarının da çok önemli olduğunu belirterek “Kırmızı et, proteinden zengin olduğundan çabuk bozulma riski vardır. Bu yüzden buzdolabında en fazla 3 gün, buzlukta, -4 derecede en fazla 7 gün, derin dondurucuda -32 derecede en fazla 3 ay saklanabilir. Et küçük parçalarda birer yemeklik olacak şekilde poşet ve yağlı kâğıda sarılarak derin dondurucuda korunmalıdır” dedi.

SEBZEYİ İHMAL ETMEYİN

Etle birlikte sebzenin de mutlaka tüketilmesi gerektiğine dikkat çeken Taştemel “Kurban Bayramı’nda et tüketimi sebebiyle sebze tüketimi azalır. Halbuki etin içerisindeki protein ve demirden faydalanmamız için mutlaka yanında C vitamininden zengin sebze ya da salata tüketimi olmalıdır. Demir emiliminde C vitamini yardımcıdır. Bu yüzden tabağınızın yarısını et yarısını sebze ya da salata ile doldurarak tüketiniz” şeklinde konuştu.

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

;

Kişisel verilere ilişkin aydınlatma politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için Kişisel verilere ilişkin aydınlatma metnimizi inceleyebilirsiniz.