Gündem 'Kurbanı kesenler etlerini sattılar'

'Kurbanı kesenler etlerini sattılar'

Paylaş
'Kurbanı kesenler etlerini sattılar'

Konya Et Yetiştiricileri Birliği Başkanı Nazif Karabulut 'Bazı vakıflar kestikleri kurbanların etini fakirlere dağıtmak yerine, özel sektöre sattı' dedi

20 KİŞİ TUTUKLANDI

Haberin Devamı

Vatandaşların kurban bağışı yaptığı Deniz Feneri, Lösemililer Vakfı (LÖSEV) ve Mehmetçik Vakfı’nın, kurban kestirmek için anlaştığı May Et ve Yavuz Et firmalarının, kurbanların üçte ikisini kesmeyip vurgun yaptığı ortaya çıkmıştı.

Vakıfların başkanları ve firmaların sahipleri dahil 31 kişi, 2 gün önce gözaltına alınmıştı. Et firması yöneticisi dahil 20 kişi dün tutuklandı, vakıf başkanları serbest bırakıldı. Bu yolsuzluğa benzer bir iddiayı da dün Konya’da Kırmızı Et Yetiştiricileri Birliği Başkanı Nazif Karabulut gündeme getirdi. ‘

'DENETİM YAPILMALI'

Nazif Karabulut şöyle dedi: “Vakıflar, vatandaş adına vekaletle kurban kesmek için önce para topluyor. Ancak parası alınmış olan kurbanların bir kısmı kesilmiyor. Kesilmeyen kurbanların parası bir başka yerde kullanılıyor.

Haberin Devamı

Bazı vakıflar alınan para kadar kurban kesti. Ancak bu kurbanların etlerini fakirlere vermek yerine, özel sektöre sattılar. Hem de etin kilo fiyatı 13 lirayken, 10 liradan satıp haksız kazanç sağladılar. Bunu geçen yıl da söylemiştim. Umarım artık dikkate alınır ve denetim yapılır.”

AA