Gündem Kurbanın cevşeni cinayeti çözdü

Kurbanın cevşeni cinayeti çözdü

Paylaş
Kurbanın cevşeni cinayeti çözdü

İstanbul Bağcılar'da öldürülen mobilyacı İhsan Nurdoğan cinayetini, kurbanın cevşeni çözdü

Bağcılar Evren Mahallesi 14. Sokak'ta bulunan boş bir arazide 2 Aralık 2009 günü birleştirilmiş iki pazar tezgahının arasına gizlenmiş halde elleri ayakları bağlanmış çıplak bir erkek cesedi bulundu. Üzerinde kimliğine dair herhangi bir bilgiye rastlanmayan ceset ile ilgili Cinayet Büro Amirliği Ekipleri çalışma başlattı.

BULUNAN CİP KİMLİĞİNİ AYDINLATTI

Bağcılar'da terk edilmiş halde 34 FB 9156 plakalı cip bulundu. Yapılan araştırmada cipin, ailesinin 2 Aralık 2009 günü polise kayıp müracaatında bulunduğu İhsan Nurdoğan'a ait olduğu belirlendi.

K. (19), Erkan I. (22) ve H.K. (17) ile samimi olduğu belirlendi. Yavuz K., Erkan I. ve H.K., Ağrı ve İstanbulda gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonlarda, gözaltına alındı.

"GÜNAH OLUR DİYE CEVŞENİ ÇÖPE ATMADIK"

Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirilerek sorgulamaları yapılan 3 şüpheli önce suçlamaları kabul etmedi. Ancak ekiplerin bu kişilerin Bağcılar'da bulunan bekar evinde yaptıkları aramada elektrik sayacının içinde saklanmış İhsan Nurdoğan'a ait cevşen bulundu.

Bunun üzerine şüphelilerden Yavuz K., cinayeti itiraf etti. Yavuz K., İfadesinde, “İhsan Nurdoğan'ı, Erkan İ. kafasına bir demir parçasıyla vurarak öldürdü.

Üzerindeki malzemeler ve giysilerini alarak çöpe attık. Cesedine ellerini kollarını bağlayıp boş arazide tezgahın arasına sakladık. Eşyalarını çöpe atarken cevşeni günah olur diye atmadık. Kimse bulamasın diye de elektrik sayacının içine gizledik” dedi.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan Yavuz K., Erkan İ. ile H.K., Bakırköy Adliyesi'ne sevk edildi.

Ramis HEPCAN/İSTANBUL (DHA)