Yaşam Kurbanlık boğa 'paşa' 23 bin liraya satıldı!

Kurbanlık boğa 'paşa' 23 bin liraya satıldı!

Paylaş
Kurbanlık boğa 'paşa' 23 bin liraya satıldı!

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala Bursa’nın en büyük kurbanlık pazarı, merkez Osmangazi İlçesi Yunuseli Mahallesi’nde kuruldu. Pazarda en büyük ilgiyi Muş’tan getirilen 1 ton 200 kilogram ağırlığındaki ‘Paşa’ adlı Simental ırkı boğa çekti. ‘Paşa’ Kurban Bayramı'nda kesilmek üzere 4 ortak tarafından 23 bin liraya satın alındı

Merkez Osmangazi ilçesinde Yunuseli Mahallesi’nde kurulan şehrin en büyük kurbanlık pazarında bayrama 15 gün kala tüm hazırlıklar devam ediyor.

250 çadırın kurulduğu pazarda çadır sayısının önümüzdeki günlerde 500’e ulaşması bekleniyor. Kurbanlıkları satmak için doğu illerinden gelen satıcılar ise bir aylık süre için 3 bin 500 liraya kiraladıkları yerlerde hırsızlık olaylarına karşı hayvanlarıyla birlikte yatıyor.


'PAŞA' 23 BİN LİRAYA SATILDI


Her yıl Bursa’ya Muş’tan kurbanlık getirdiğini belirten Özcan Bulut, bu yıl Simental ırkı büyükbaş hayvan getirdiğini söyledi. Pazarın en büyük kurbanlığı olan 1 ton 200 kilogram ağırlığındaki ‘Paşa’ adlı Simental ırkı boğayı ilk gün ilk gün 23 bin liraya sattıklarını kaydeden Bulut, Paşa’nın 4 ortak tarafından satın alındığını ve bayrama kadar pazarda kalacağını belirtti.

BÜYÜK BAŞLAR 8 BİN 500 LİRADAN BAŞLIYOR


Besici Enver Oral da Muş’tan getirdikleri kurbanlıkları bayrama kadar satmayı umduklarını ifade ederek, “850 kilo’dan başlayan kurbanlıklarımız 16- 17 bin liraya satılıyor, fiyatlar 8 bin 500 liradan 20- 25 bin liraya kadar değişiyor. Geçen yıla göre fiyatlarda artış var” dedi. Mehmet Nesim ise 1500 kilometre yol katederek geldiklerini belirterek, verdikleri kiranın karşılığını alamadıklarını söyledi. Nesim şunları söyledi:

“Burada yüzlerce insan hayvanlarıyla kalıyor, binlerce insan kurbanlık almaya geliyor, ancak iki tane tuvalet yapmışlar. Duş ve lavabo yok, taşıma suyla değirmen döndürmeye çalışıyorlar. Satıcılar üzerinden Çiftçi Malları Koruma Birliği ve Osmangazi Belediyesi 2- 3 bin lira para kazanıyor ama ihtiyaçlarımızı karşılayan yok hizmet yok.”

Tokat’tan Bursa’ya satış için geldiğini belirten Mustafa Kaya ise “Üç gün önce geldik 32 hayvanımızdan üçünü sattık 5 bin liradan 20 bin liraya kadar kurbanlıklarımız var. Bu sene iyi bir pazar olacağını umuyorum” diye konuştu.



Haberin Devamı