Gündem Kurbanlık parasını canı pahasına vermedi

Kurbanlık parasını canı pahasına vermedi

Paylaş
Kurbanlık parasını canı pahasına vermedi

Tekirdağ'da kurbanlık almak için bankadan 2 bin lira çeken 77 yaşındaki Hüseyin Aslan'ın parasına göz diktiler

Bir dükkanın güvenlik kamerası, çantasındaki parayı kaptırmamak için canını ortaya koyan Hüseyin Aslan'ın mücadelesini saniye saniye kaydetti. Emekli Hüseyin Aslan, dün Hükümet Caddesi üzerindeki bir bankadaki hesabından kurbanlık alabilmek için 2 bin lira çekti.

Haberin Devamı

Kurbanlık pazarına gitmek istediği sırada yaşlı adamın yanına yaklaşan 31 yaşındaki Hüseyin Akdoğan, para dolu çantayı çekip almak istedi. Ancak parasını kaptırmak istemeyen Hüseyin Aslan, çantasının çalınmasına izin vermedi. Hüseyin Aslan ile parasını çalmaya çalışan Hüseyin Akdoğan arasında kısa süreli arbede çıktı.

Şüpheli Hüseyin Akdoğan, daha sonra çevredekilerin tepkisini fark edip cadde üzerinde kendisini bekleyen 34 TH 5579 plakalı otomobile binerek kaçmaya çalıştı. Hüseyin Aslan otomobildekilerin kaçmasına da engel olmaya çalıştı, ancak lastiği ayaklarının üzerinden geçen otomobil caddeden hızla uzaklaştı.

Çevredekiler hemen polise haber verdi. Bu anlar, caddedeki bir dükkanın güvenlik kamerası tarafından saniye saniye görüntülendi.

Haberin Devamı

TEKNE İLE KAÇMAYA ÇALIŞTI

İhbar üzerine şehirde otomobili arayan polis, şüphelileri sahilde kıstırdı. Yakalanacağını anlayan 4 kişi otomobili terk ederek farklı yönlere kaçtı. Yaşlı adamın parasını gasp etmeye çalışan Hüseyin Akdoğan, limandaki bir balıkçı teknesi sahibine, “Peşimde beni öldürmek isteyenler var, beni kaçır” dedi.

Ancak balıkçı, Akdoğan'a inanmayınca polis balıkçı teknesi ile kaçmaya çalışan Hüseyin Akdoğan'ı yakaladı. Diğer şüpheliler ise kaçtı.

Gözaltına alındığı Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü’nde ifadesi alınan Hüseyin Akdoğan, otomobili İstanbul’dan kiralıklarını ve bankadan para ile çıkanları takip ederek gasp yaptıklarını itiraf etti.

Emniyet'teki ifadesinin ardından bugün Tekirdağ Adliyesi’ne sevk edilen şüpheli Hüseyin Akdoğan ‘gaspa teşebbüs’ suçundan tutuklanarak cezaevine konuldu.

PARASINI HAYATI PAHASINA VERMEDİ

Parasını gaspçıların elinden kurtaran 77 yaşındaki Hüseyin Aslan, bankadan çıktığında birinin yanına gelerek çantasını almaya çalıştığını söyledi. İçinde kurbanlık parası olan çantayı bırakmadığını belirten Aslan, “Çantamı almaya çalıştılar, direndim. Otomobile binerken boğuştuk. Sonra otomobil ayaklarımın üzerinden geçerek kaçtı. Limanda yakalandı ama paramı kaptırmadım” dedi.

Polis Hüseyin Akdoğan’ın yanı sıra otomobilde bulunan ve kimliklerini tespit ettiği Recai C., İskender K. ve Hasan A.'nın yakalanması için çalışma başlattı. Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

Haberin Devamı

Hakan KARACA/TEKİRDAĞ, (DHA)