Yazgülü Aldoğan Kurbanlıklar, bayramınız kutlu olsun mu?
HABERİ PAYLAŞ

Kurbanlıklar, bayramınız kutlu olsun mu?

Haberin Devamı

Bu yıl kim kurban, kim kurbanlık, bu nasıl bir bayram, belli değil. Çıkın sokağa, sorun, hayatından memnun, yarınından emin olup da geleceğe güvenle bakan birini bulursanız dişimi kıracağım!

Vahim olan durum şu: Kafamız da karışık. Seçimle gelmiş 28 belediye başkanını kapı dışarı edip yerine kayyum atadığınız zaman, demokrasiden bahsedilemez.

Ama o belediyeler, iş makinelerini hendek kazmak için kullanmışsa, belediyecilik yapılmamış, Kandil’den emir alınmışsa buna da bir dur denmesi için geç bile kalınmış.

İyi de suç varsa neden bugüne kadar kayyum atamak yerine yasa işletilmemiş?

Kimse ne yapacağını bilmiyor

Kamuda 80 bin kişi görevden alındı. Bunlar FETÖ’cüyse orada ne arıyorlardı? Kim aldı bunları oraya? FETÖ’cü iseler eğer, yargılanmaları gerekir.

Değilseler, meslekleri de ellerinden alınıyor, malları da, bu insanlar nasıl yaşayacak? Dağa mı çıkacak, intihar mı edecek, kendini mi satacak?

Aileleriyle yarım milyon kişiden söz ediyoruz. İç savaş çıkar! “Çıkarsa ezer geçeriz” dedi biri. İç savaş dediğin böyle bir şey zaten. Bu istenecek bir şey mi?

40 bini aşkın kişi göz altında, 20 binden fazla kişi tutuklandı. Hapishanelerde yer kalmadığı için yankesicileri filan saldık, ama o gece kandırılıp sokağa sürülen Harp Okulu öğrencileri, bayramda açık görüş bile yapamadan, ağlayarak içeride!

Tutuklanmalarına gerek olmayan kimi yazar, çizer ve entel danteller, kimiyle hiç işim olmaz ama, sırf ceza ve diğerlerine gözdağı olsun diye, hâlâ tutuklu.

Lüzumsuz gerginlik, yargılayacaksanız da tutuksuz yargılayın. Okullar açılmadan 10 binden fazla öğretmenin atılması ise tüy dikmektir.

Geçerli delil ve nedeniniz var mı, yoksa; sırf sendikalı ve bir gösteriye katıldı diye insanların hayatını niye karartıyorsunuz?

Baştan beri pek çok hata yaptınız, ülke içinden çıkılmaz bir hale geldi ve şimdi öfkesini, azıcık suçlulardan bile nefret ve öfkeyle çıkarıyorsunuz.

Askerimiz içeride ve dışarıda savaşırken ben bayram mayram yapmıyorum. Zaten bu Kurban Bayramı. Yukarıdan koç moç indiği de yok, kurban olanlar hep insan. Okurlarımın bayramını kutluyorum, çünkü onları çok seviyorum!

Sıradaki haber yükleniyor...
holder