Siyaset 'Kürdistan'a neden kızıyorsunuz?'
Paylaş
'Kürdistan'a neden kızıyorsunuz?'

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Başbakan Erdoğan'a seslenirken, “Norşin'e 'Norşin' diyen sizsiniz. Bizim 'Kürdistan' dememize niye kızıyor sunuz?” dedi

Erzurum Caddesi'nde BDP tarafından bugün saat 13.00’da düzenlenen mitinge BDP Van Milletvekili Fatma Kurtulan, Iğdır Milletvekili Pervin Buldan, Bitlis Milletvekili Nezir Karabaş, Hakkari Milletvekili Hamit Geylani, Muş Milletvekili Nuri Yaman ve ilçe belediye başkanları katıldı.

Abdullah Öcalan lehine sloganların atıldığı mitinge yaklaşık bin kişi katıldı. ‘Kürdistan seninle gurur duyuyor' sloganı arasında seçim otobüsünün üzerine çıkan BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, referanduma değindi.

Bir tarafın, ‘demokrasi getiriyorum’ adı altında büyük bir yalan kampanyası geliştirirken diğer tarafın, Kenan Evren Anayasası'na dört kolla sarılarak ‘Hayır’ kampanası sürdürdüğünü belirten Demirtaş, DTP'nin 2 kandırmaca arasında sıkışacak bir parti olmadığını söyledi.

"İNEGÖL'DE BAŞKA, AĞRI’DA BAŞKA HUKUK"

Bursa'nın İnegöl İlçesi'ndeki olaylara da değinen Genel Başkan Selahattin Demirtaş, geçen yıl yapılan yerel seçimlerden bugüne kadar Ağrı'da 150 BDP'linin tutuklandığını öne sürdü.

Demirtaş, şöyle dedi: “Bu arkadaşlarımız İnegöl'deki gibi karakol mu yaktılar? Polis araçlarını mı devirip, yaktılar ? Burada iki 2'si il başkanımız olmak üzere 150 partilimiz tutuklu.

Nasıl bir hukuk bu? İnegöl’de başka hukuk, Ağrı’da başka bir hukuk. Bunun bir tek nedeni var. Valisini de AKP’lileştirdi. Kaymakamını da. Şimdi 12 Eylül'de hakimini de, savcısını da AKP'leştirecek."

"TÜRKİYE ÖZERK YAPIYA KAVUŞACAKTIR"

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Diyarbakır Belediye Başkanı Osman Baydemir'in geçen cumartesi günü yaptığı konuşmalardan nedeniyle hakkında soruşturma açıldığını anlatırken “Bir Belediye Başkanı düşüncelerini söylemeyecek mi?” dedi.

Demirtaş, şöyle devam etti: “AKP’ye göre söylemeyecek. Demokratik özerklik partimizin Türkiye için çözüm önerisidir. ‘Türkiye özerk bölgelerden oluşmalıdır. Türkiye özerk idari yapıya kavuşmalıdır’ projesi, BDP'nin resmi projesidir.

Tek çözüm yolu budur. Bölünmeyi istemeyen böyle bir çözüme destek vermelidir. Cumhurbaşkanı ve Başbakan gidip Norşin'e ‘Norşin' dediler. Şimdi biz ‘Kürdistan' deyince niye kızıyorsunuz?

Yasaklanmış en büyük yer ismi ‘Kürdistan'dır. Bu coğrafyanın binlerce yıllık ismidir. Şimdi bu telafuz edildi diye, büyük hışımla savcılar göreve, İçişleri Bakanı, belediye başkanımızı kovmayla tehdit etmeye çalışıyor."
AĞRI/DHA

2

Haberin Devamı