Gündem 'Kürdistan'ın babası tutuklandı

'Kürdistan'ın babası tutuklandı

Paylaş
'Kürdistan'ın babası tutuklandı

Şanlıurfa'da, kızına 'Helin Kürdistan' ismini veren Ahmet Atış, 'Terör örgütüne üye olmak' suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi

2009 yılının Geç Kasım ayında, kızına verdiği isim ve bunu nüfus cüzdanına yazdırması ile gündeme gelen Ahmet Atış, dün sabah saatlerinde Cumhuriyet Savcısı’nın talimatıyla Süleymaniye Mahallesi’ndeki evinde polis tarafından gözaltına alındı.

Ahmet Atış, götürüldüğü Terörle Mücadele Şubesi’nde, bir süre önce kentte 3 otomobile yönelik molotof kokteylli saldırıları azmettirmek, çeşitli basın açıklamalarında yasadışı slogan atıp, PKK terör örgütünü simgeleyen bez parçalarını taşımak suçlarından sorgulandı.

İfadesinde suçlamaları reddeden Atış, daha sonra sevk edildiği adliyede çıkartıldığı mahkemece, ‘Silahlı terör örgütüne üye olmak’ suçundan tutuklanarak Şanlıurfa Kapalı Cezaevi’ne konuldu.

Atış, daha önce de kızına verdiği ‘Kürdistan’ ismi nedeniyle hakkında başlatılan soruşturma kapsamında Cumhuriyet Savcısı tarafından sorgulanmış, ve tutuklanması talebiyle sevk edildiği mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

Hasan KIRMIZITAŞ/ŞANLIURFA (DHA)