Gündem Kurdun kafası kesilecek

Kurdun kafası kesilecek

Paylaş
Kurdun kafası kesilecek

Tunceli'nin Pülümür İlçesi'nde 3 köylüye saldırarak yaraladıktan sonra öldürülen kurdun kuduz olup olmadığının belirlenmesi amacıyla kafası kesilecek

Pülümür İlçesi'ne bağlı Doğanpınar Köyü'ne önceki gün sabah saatlerinde inen kurt, Kıymet ve Ali Şahin çifti ile İsmet Bozrut'a saldırarak yaraladı.

Saldırıya uğrayan Ali Şahin’in oğlu Cebrail Şahin, kurdun peşine düşerek av tüfeği ile öldürdü. Kurtun kafası, Tunceli Tarım İl Müdürlüğü ekipleri tarafından kesilerek, kuduz olup olmadığının saptanması için Elazığ Fırat Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi’ne gönderildi.

Tarım İl Müdürlüğü yetkilileri, köyde şu an itibariyle geçici karantina uygulamasının başladığını belirterek, köye hayvan giriş-çıkışlarının yasaklandığını açıkladı.

Kurdun kuduz olması durumunda Doğanpınar Köyü’nde 6 aylık karantina uygulayacaklarını belirten yetkililer, kuduz olmaması halinde ise geçici karantina uygulamasına son vereceklerini kaydetti.

KAHRAMAN KÜÇÜK KÖPEK

Kurt saldırısında yaralanan 67 yaşındaki Kıymet Şahin, kendilerini evde besledikleri cinsini bilmedikleri köpeklerinin kurtardığını söyledi.

Kıymet Şahin, “Aslında bu süs köpeği, avcı köpeği değil. Bir akrabamız bize verdi. Pek saldırgan değil ama kurt bize saldırınca aniden devleşti.

Kurt önce eşime, sonra bana saldırdı. Ancak bu köpek de kurda saldırdı, oyaladı ve biz kurtulduk. Bu köpek olmasaydı biz şimdi belki de yaşamıyor olacaktık” dedi.

Ferit DEMİR/TUNCELİ (DHA)