Gündem 'Kürecik'i kapat seni kutlayacağım'

'Kürecik'i kapat seni kutlayacağım'

Paylaş
'Kürecik'i kapat seni kutlayacağım'

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "Erdoğan, Filistin için bir şey yapmak istiyorsan Kürecik'te füze kalkanı var, onu kaldırırsın. Burası İsrail'in güvenliği için var. Bunu yapmak için önce yürek lazım" dedi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM grup toplantısında gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle:

"İnsani duygularımız olduğu için biz bu mücadeleyi verdik. Rahatsız olanlara sadece bir sözcük kullanacağım. Zavallılar. İnsanı yaradılandan ötürü severmiş. Sev o zaman ama sevmiyor. Yüreğinde kin var. Gençlere "Kininizi unutmayın" diyordu. Bir insanın yüreğine nasıl insan sevgisi aşılanır. Ona bir hoca ayarlamaya çalışıyorum."

'AKLIN TERÖRE YENİLMEMESİ LAZIM'

"Terörün amacını iyi bilmeliyiz. Terörün amacı bir toplumu bölmek ve kin tohumları ekmektir. Aklın teröre yenilmemesi lazım. Akıl öfkeye yenilirse terörle mücadelede başarısız oluruz. Aklı öfkenin önüne koymalıyız. Öldürmekten başka çözümü olmayan siyasetçi terör sorununu çözemez. Siyasetçinin görevi barışı nasıl sağlamak olmalıdır. Şehit sayısıyla öldürülen terörist sayısını karşılaştırırsanız olmaz."

"Uzmanlara sordum dağa çıkan gençlerin ömrü ne kadar diye? 3 ya da 5 yıl. Siyaset kurumu çözüm üretemiyor. Çözüme bakın elinde ip geziyor. İdam edecek adam arıyor. Dışişleri Bakanı, "O Norveçli katil için" diyor. Bakanlar 'İdam gündemimizde yok' diyor. Bunlar nasıl Bakanlar Kurulu!"

'BAŞBAKAN'IN KREDİSİ BİTMİŞTİR'

"Başbakan'ın kredisi bitmiştir. Ne söylediğini bilmeyen birisidir. Bunu çok samimi söylüyorum. Camdan okuyor, kürsüden indikten sonra ne söylediğini bilmiyor. Yıkanlar yapamaz, bozanlar düzeltemez. Bütün dengeleri bozmuştur, bunu düzeltecek kapasite Recep Tayyip Erdoğan hükümetinde yoktur."

"Türk bayrağını git Hakkari'de dalgalandır diyor. Hakkari'nin bu ükenin toprağı olduğunu unuttu. O bayrak 74 milyonun onurudur. Gel, 'Uludere'ye gidelim' dedim, gelemedi. Korkma, korumaya gerek yok, ben seni korurum. Van'a ev dağıtmaya 2 bin 400 korumayla gitti. Ülkeyi ne hale getirdi."

"Tek amacı var, ben cumhurbaşkanlığı koltuğuna nasıl otururum? O koltuğa otursan bile vicdanın buna el verecek mi? merak ediyorum."

"Dış politikada sıfır sorun demişlerdi. Herkesle kavgalı."

KÜRECİK'İ KAPAT SENİ KUTLAYACAĞIM'

"Ortadoğu'nun eşbaşkanı kimdi? Erdoğan. Irak'ta insanlar öldü. Irak üçe bölündü. Eşbaşkan gitti ABD askerine başarı diledi. Şimdi sıra Suriye'de. Nerede taraf oldularsa orada yenildiler, başarısız oldular. Herkesin düşman olduğu ülke Türkiye."

"100 yıl önce ne acıdır ki Irak, Suriye, Libya, Cezayir Bağımsızlık mücadelesi verirdi ama kavramın içini boşalttılar."

"Gazze'de insanlık dramı yaşanıyor. İsrail genç, yaşlı, çocuk herkesi öldüreceğim diyor. Filistin halkı bağımsız devletini kuracaktır. Biz Ortadoğu'da barışı isteriz."

"Arap Birliği'ne, BM'ye kızıyor. Eğer Erdoğan, Filistin için birşey yapmak istiyorsan Malatya Kürecik'te füze kalkanı var, onu kaldırırsın. Burası İsrail'in güvenliği için var. Bunu yapmak için önce yürek lazım. Kürecik'i kapat seni kutlayacağım."

NTVMSNBC

Haberin Devamı