Bilim - Teknoloji Küresel sorunlar YouTube'u kararttı
Paylaş
Küresel sorunlar YouTube'u kararttı

Tüketim çılgınlığı dünyanın acil durum sinyalleri vermesine neden oldu. Bu küresel sorunlar yüzünden bugün YouTube karardı. Peki, bu hareketin arkasındaki neden neydi?

Çağımızın nimeti olan teknoloji aynı zamanda dünyanın en büyük felaketlerinden biri. Tüketim çılgınlığını karşılamak için şirketler dünyanın kaynaklarını adeta sömürüyor.

Haberin Devamı

Sivil toplum örgütleri bu olayı protesto etmek ve aşırı enerji tüketimine dikkat çekmek için Dünya Saati (Earth Hour) adlı organizasyonu gerçekleştiriyor.

Tüm dünyada gerçekleştirilen organizasyonda insanlar aşırı enerji tüketimine dikakt çekmek için bir saatliğine evlerinde bulunan her türlü teknolojik cihazları kapatıyor. Günün sonunda ise tasarruf raporları yayınlanıp enerjiye olan bağımlılığımız gözden geçiriliyor. G

eçtiğimiz yıllarda da yapılan organizasyon bu sene ilk kez dünyada bir fenomen haline geldi. YouTube'un Yeni Özelliği Her ülkenin tarihi eserlerinde düzenlenen törenler sayesinde dikkat çeken organizasyona en çok ise YouTube ilgi gösterdi.

Bugün ünlü video paylaşım sitesine giren kullanıcılar her içeriğin yanında bir elektrik düğmesi olduğunu fark etti. Bu düğmeye tıklandığı zaman YouTube sayfası koyu renklere bürünüp monitörün tasarruf yapmasını sağlıyor. Earth Hour başladığı zaman ise YouTube protestoya katılmak için sayfasının karartmaya gitti.

Haberin Devamı

Daha fazlası için ShiftDelete.Net sitesini ziyaret edebilirsiniz.