Dünya Kurşuna dizilerek idam edildi

Kurşuna dizilerek idam edildi

Paylaş
Kurşuna dizilerek idam edildi

Utah'ta bir idam mahkûmunun cezası, kurşuna dizilerek infaz edildi

POSTA İNTERNET

ABD'nin Utah eyaletinde bir idam mahkûmu, gece yarısı gerçekleştirilen infazla kurşuna dizilerek öldürüldü.

25 yıldır ölüm cezası kararıyla hapis yatmakta olan Ronnie Lee Gardner'ın, zehirli iğne ile idam edilmek yerine kurşuna dizilmeyi şahsen tercih ettiği belirtiliyor.

5 KİŞİLİK ÖLÜM MANGASI

Utah eyaletinde kurşuna dizerek idamın 2004’te yasaklanmasından önce ölüm cezasına çarptırılmış olan hükümlüler, zehirli iğne ve kurşuna dizilme arasında tercih yapabiliyor.

49 yaşındaki Ronnie Lee Gardner da, kendi tercihini yaparak, yerel saatle 00.20’de (TSİ 09.20) beş kişilik idam mangası tarafından kurşuna dizildi.

İNFAZ NASIL GERÇEKLEŞTİRİLDİ?



Mangadaki nişancılar, bu iş için gönüllü olduklarını belirten 5 polis memurundan oluştu. İnfazcılar, etrafı kum dolu çuvallarla çevrilmiş bir sandalyeye bağlanan mahkuma 7.5 metre uzakta durarak aynı anda Winchester marka tüfeklerini ateşledi. İnfaz sırasında Gardne'in göğsüne de bir hedef tahtası yerleştirildi.

5 infaz görevlisinden bir tanesinin tüfeğine kuru sıkı mermi koyuldu. Böylece mangadakilerin hiçbiri, mahkumu hangi merminin öldürdüğünü bilemeyecekti...

'YÜZÜKLERİN EFENDİSİ'Nİ İZLEDİ

Ölümü sakin bir şekilde beklediği belirtilen Gardner'in, son gününün bir bölümünü uyuyarak geçirdiğini, ayrıca 'İlahi Adalet' adlı romanı okuyup ve Yüzüklerin Efendisi üçlemesini izlediği belirtildi.

Mahkûm, idam öncesi 'son yemek' hakkını da, ölümünden iki önce kullandı. Gardner o gün, biftek, elmalı pasta ve vanilyalı dondurma yiyip gazoz içti.

NEDEN İDAM CEZASI ALDI?



Utah başsavcısı Mark Shurtleff Twitter’da yazdığı açıklamasında, genel idam yönteminin aksine, bir avukatı öldürmekten idam cezasına çarptırılan ve 23 Nisan'da kurşuna dizilerek idam edilmek isteyen hükümlünün ölüm cezasının infazına son anda karar verdiğini belirtti.

Gardner’ın cezasının infazı için cezaevi yöneticilerine yeşil ışık yaktığını belirten başsavcı, "Kurbanlarından esirgediği merhameti Tanrı ona göstersin" dedi.

Gardner, 1984’te bir silahlı saldırıda bir kişiyi öldürmekten ertesi yıl yargılandığı sırada, mahkemeden kaçmak isterken bir avukatı öldürmekten idam cezasına çarptırılmıştı.

POSTA İNTERNET

3

Haberin Devamı