Siyaset 'Kurşunların vızıltısını anaların sesi bastıracak'
Paylaş
'Kurşunların vızıltısını anaların sesi bastıracak'

Başbakan Erdoğan, 'Demokratik Açılım' turlarına dün de kadınlarla devam etti

50 DAVETLİ KATILDI

Başbakan Tayyip Erdoğan ‘Demokratik Açılım Projesi’ni dün de sivil toplum kuruluşlarının kadın temsilcilerine anlattı. İstanbul Dolmabahçe’deki Başbakanlık Çalışma Ofisi’nde yapılan toplantıya, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, Başbakan Erdoğan’ın kızı Sümeyye Erdoğan ile aralarında TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner, Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç’un eşi Caroline Koç’un da bulunduğu yaklaşık 50 davetli katıldı.

‘ANALAR AĞLAMASIN’

“Analar ağlamasın” sözlerini tekrarlayan Erdoğan “Anneliğin siyaseti yoktur, anneliğin ideolojisi yoktur, anneliğin sağcılığı, solculuğu yoktur” dedi. Erdoğan “Gencecik evladını yitirmiş bir kadının ağıtlarını bastıracak hiçbir siyasi söz, hiçbir etkili söz yoktur. Ben bu sorunun, bu sorunun en büyük mağduru, en büyük mazlumu kadınlar inisiyatif yüklendiğinde daha kolay ve daha hızlı çözüleceğine yürekten inanıyorum” diye konuştu.

‘YÜREĞİNİZİ ORTAYA KOYUN’

Erdoğan şöyle konuştu: Özellikle kadınların dışarıda kaldığı bir sürecin başarıya ulaşması asla mümkün değildir. Sizin sözleriniz, sizin sesiniz kurşun vızıltılarını bastıracak, kurşunlardan çok daha büyük etki yapacak, ölümleri durdurup gençleri yaşatacak güce ve kudrete sahip. Sesinizi yükseltmenizi, akan kana, akan gözyaşına karşı çıkmanızı, gençleri yaşatmak için yüreğinizi ortaya koymanızı istirham ediyorum.

‘TERÖRDEN BESLENENLER’

Terörden beslenenler olduğunu söyleyen Erdoğan, “Terörün bitmesinden, kardeşliğin pekişmesinden dolayı rantlarını kaybedecek kesim ciddi bir rahatsızlık içindedir” dedi. Erdoğan, “Bu ülkede gençlerin ölümüne, annelerine ağlamasına, kan ve gözyaşının sel olup akmasına artık daha fazla tahammülümüz yok. Terörü sona erdirinceye kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Türkiye’nin büyümesi daha fazla demokratikleşmesine bağlıdır” diye konuştu.

‘ÇÖZÜMSÜZLÜK TEHLİKE’

“Açılım durdu” eleştirilerine de yanıt veren Erdoğan “Açılım boşsa, içini doldurmak isteyenlere sesleniyorum lütfen bize içini dolduracak malzeme verin. Ancak bugüne kadar bize gelen bir şey yok” dedi. Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: Çözümsüzlük Türkiye için büyük risklere kapı açan büyük bir tehlikedir. Çözümü tehlike gibi gösterenler, çözümsüzlük durumunda ne gibi tehlike ve risklerin ortaya çıkacağını idrak edememektedir.

‘OK YAYDAN ÇIKTI'

Erdoğan, toplantıda PKK terörünün Türkiye’ye maliyetini de açıkladı. Son hesaplamaya göre, terörün Türkiye’ye maliyetinin 450 milyar doları (yaklaşık 675 milyar TL) bulduğunu söyleyen Erdoğan şöyle konuştu: Bir kez daha silah tüccarlarının kazanmasına izin vermeyeceğiz. Bu ülkede gençlerin ölümüne, annelerin ağlamasına, kan ve gözyaşının sel olup akmasına daha fazla tahammülümüz yok. Artık ok yaydan fırlamıştır.

‘MUHALEFETLE TERÖR ÖRGÜTÜ AYNI SAFTA’

Başbakan Erdoğan konuşmasında, Anayasa değişikliğine karşı çıkıp, 12 Eylül’deki referandumda “Hayır” oyu verilmesini isteyen muhalefete de çattı. Erdoğan şöyle devam etti: Birileri ‘Terör örgütü muhatap alınıyor’ diye demokratik açılımı taşa tutarken, tam karşı kutuptaki birilerinin de ‘Terör örgütünü imha etmeye çalışıyorlar’ diye süreci sabote etmeye çalışması çok manidardır. Terörden beslenen bu iki karşı kutbun, çözümsüzlük için paralel çaba göstermesi, aynı anda hükümeti topa tutması çok manidardır.

2

Haberin Devamı