Siyaset Kürt halkıyla alay ettin!
Paylaş
Kürt halkıyla alay ettin!

Diyarbakır Belediye Başkanı Osman Baydemir dün Başbakan'a “Alerjimiz olduğu için değil, Kürt halkı ile alay ettiğin için sandığa gitmiyoruz” dedi

KIRK BİN KİŞİ KATILDI

Haberin Devamı

Başbakan Erdoğan’ın Diyarbakır mitingindeki sözlerine BDP iki gün sonra aynı meydandan sert yanıt verdi. Yaklaşık kırk bin kişinin katıldığı İstasyon Meydanı’ndaki mitingde kürsüye çıkan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Başbakan Erdoğan’a şu sözlerle meydan okudu:

”Hangi hakla gelip bu kentteki kadim halkımı kandırabileceğine inanıyorsun. Bu pakete bizim bir alerjimiz yok. Biz canımız sıkıldığı için sandık başına gitmemezlik yapmıyoruz. Kürt halkı ile alay edip iradesini reddettiğin ve ortaklaşmaya gelmediğin için sandık başına gitmiyoruz.”

‘ÖCALAN’A YENİ KOŞULLAR SAĞLANSIN’

BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak da şöyle konuştu: “Başbakan şiir okuyup edebiyat yaptı gitti. Kürsüde dili tutulan, konuşamayan Başbakan uçağı binince ‘Özerklikten bahsedenler faturasını öderler’ dedi.

Haberin Devamı

Sayın Başbakan bu halk senin tehditlerine papuç bırakmaz. Bu halk çok bedel ödedi o yüzden senden alacağımız var. Yüzde 10’luk seçim barajı düşürülmeden, sayın Öcalan’ın barışa katkı yapacak koşulları yaratılmadan, cezaevindeki seçilmişler bırakılmadan, bu ülkede çözümün önünü açmak o kadar kolay değil.”

Ferit ASLANCem EMİR- Serdar SUNARBayram BULUT/DHA