Dünya Kürt liderin yakın koruması öldürüldü

Kürt liderin yakın koruması öldürüldü

Paylaş
Kürt liderin yakın koruması öldürüldü

Irak Devlet Başkanı ve Irak Kürdistan Yertseverler Birliği (KYB) Genel Sekreteri Celal Talabani'nin 19 yıldır yakın koruma ekibinde olan 42 yaşındaki Serwer Haci Reşit, Süleymaniye'deki evinde uğradığı silahlı saldırıda öldü

Reşit’in bugün Almanya’ya Talabani’nin tedavi göreceği hastaneye gitmek için hazırlık yaptığı belirtildi. Celal Talabani’nin lideri olduğu KYB’nin resmi internet sitesinde yer alan habere göre, Irak Devlet Başkanı Talabani’nin 1994 yılından beri yakın koruma ekibinde görev alan Serwer Haci Reşit, Kuzey Irak’ın Süleymani’ye kentindeki Kani Ba Mahallesi’ndeki evinde bugün saat 05.00 sıralarında kimliği meçhul kişi ya da kişilerin silahlı saldırısına uğradı.

Haberin Devamı

Evde yalnız olan Reşit’in mutfakta öldürüldüğü belirtilirken, olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldığı bildirildi. Talabani’nin tedavi gördüğü hastaneden bir süre önce Süleymaniye’ye döndüğü ifade edilen Serwer Haci Reşit’in, Almanya’ya gitmek için hazırlık yaptığı kaydedildi. Bağdat’ta 17 Aralık 2012’de beyin kanaması geçiren Talabani’nin, 20 Aralık’tan bu yana Almanya Charite’deki üniversite hastanesinde tedavisi sürüyor.

Ferit ASLAN/DHA