Gündem Kurtarılmayı böyle beklediler

Kurtarılmayı böyle beklediler

Paylaş
Kurtarılmayı böyle beklediler

Kamyon, kendisini sollamak isteyen yolcu otobüsüne yandan çarpınca...

Osmaniye'nin Düziçi ilçesinde, kamyon kendisini sollamak isteyen yolcu otobüsüne yandan çarptı. Ortalığın kan gölüne döndüğü kazada, 9 kişi öldü, 3'ü ağır, 44 kişi de yaralandı.

Kaza, gece saat 02.30 sıralarında Düziçi İlçesi TEM'de meydana geldi. Diyarbakır'dan Ankara'ya giden ve henüz sürücüsü belirlenemeyen 21 GB 389 plakalı yolcu otobüsüne, sağ şeritte ilerleyen 02 KK 597 plakalı kum yüklü kamyon yandan çarptı. Çarpmanın etkisiyle kamyon devrilirken, yolcu otobüsünün sağ tarafında da büyük hasar meydana geldi. Kazada, 9 kişi yaşamını yitirdi, 3'ü ağır, 44 kişi de yaralandı.

Haberin Devamı

Kazanın ardından olay yerine, Osmaniye Sivil Savunma ve Arama Kurtarma ekipleri ile çok sayıda ambulans sevk edildi. Otobüste sıkışan yaralılar, ekiplerin yoğun çabası sonucu çıkarıldı. Hazır bekleyen ambulanslarla yaralılar, Osmaniye ve Düziçi Devlet hastanelerine kaldırılarak tedaviye alındı.

Kazanın ardından Düziçi Kaymakamı Halit Develi, Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren ve Jandarma Alay Komutanı Albay Osman Erkol, olay yerine gelerek bilgi aldı. Kaza nedeniyle kapanan karayolu da araçların çekici yardımıyla kaldırılmasının ardından yeniden ulaşıma açıldı.

Olayla ilgili soruşturmayı sürdüren jandarma ekipleri, kazada ölen ve yaralananların kimliklerini tespit etmek için çalışma başlattı.

Haberin Devamı

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA)