Gündem Kurtarma faciası: 4 ölü

Kurtarma faciası: 4 ölü

Paylaş
Kurtarma faciası: 4 ölü

Gölete düşen 3 yaşındaki kızı kurtarmak için suya giren 3 kişi çamura saplanıp boğuldu; minik çocuk da kurtarılamadı

Ankara’nın Nallıhan ilçesinin Bozyaka köyünde sulama göletine düşen 3 yaşındaki çocuk ile çocuğu kurtarmaya çalışan ikisi çocuk 3 kişi boğuldu.

Edinilen bilgiye göre, Kahramanmaraş’tan tarım işçisi olarak Nallıhan ilçesine bağlı Bozyaka köyüne gelen bir grup kadın ve çocuk, Bozyaka Sulama Göleti’nin kenarına piknik yapmaya gitti.

Göletin kenarında oynayan 3 yaşındaki Elif Gül gölete düştü. Elif Gül’ü kurtarmak için suya giren Gülcan Gül (22), Fatma Akbu (15) ve Aysel Şahan (15) da gölette kayboldu.

Söz konusu 4 kişinin yakınlarının ihbarı üzerine olay yerine gelen jandarma ve ilk yardım ekipleri, Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığından yardım istedi.

İlerleyen saatlerde bölgeye ulaşan su altı kurtarma ekibine bağlı dalgıçlar, yaklaşık 45 dakika süren çalışma sonucu 4 kişinin cesedine ulaştı. Bu arada, kurtarma çalışmalarını izleyenler fenalık geçirdi. Nallıhan Cumhuriyet Savcılığı olayla ilgili soruşturma başlattı. Cesetler, otopsi için Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi.

AA