Spor Kurtarma operasyonu

Kurtarma operasyonu

Paylaş
Kurtarma operasyonu

Türkiye Futbol Federasyonu, Diyarbakırspor'u ihraçtan kurtaracak İstanbul Belediye'yi üzmeyecek formülü geliştirdi

Diyarbakırspor-Bursaspor maçı 17’nci, İstanbul Büyükşehir Belediye-Diyarbakır maçı da 87’nci dakikada çıkan olaylar nedeniyle tatil edilmişti.

İki maçta da olay çıkaranlar Diyarbakır tribünlerindendi. Futbol Müsabaka Talimatı’nda yer alan 20. Madde’ye göre bir sezonda bir takımın iki maçı tatil edilip daha sonra hükmen mağlup ilan edilirse küme düşürülüyor.

Ancak Diyarbakır’ı ihraçtan kurtaracak, İstanbul Belediye’yi de üzmeyecek bir operasyon için düğmeye basıldı.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, “Diyarbakırspor’un ligde olmasını tabii ki arzu ederiz. Tabii bu son olaylarla ne olur bilmiyorum. Çünkü iki maçı hükmen kaybederse ligden otomatikman düşüyor. Ama hoş bir şey değil” dedi.

"SPOR BARIŞ ARACIDIR"

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek ise şunları söyledi: “Spor barış aracıdır. Spora böyle bakmak lazım. Arzu ederiz, tüm temennimiz odur ki Süper Lig’de bulunan Diyarbakır’ın yoluna bu şekilde devam etmesidir. Bu bizim temennimizdir, ama kararı verecek olan Futbol Federasyonu’dur.”

MHP Başkanı Devlet Bahçeli de, “Bu konuda başta açılımı yöneten İçişleri Bakanı, gerekli tedbirleri acilen almalı ama Diyarbakır Süper Lig’de bulunan bir takımdır.

Orada kalması, bütün illerle maç yapması, ülke bütünlüğü açısından da karşılıklı sevgi ve saygının gelişmesi açısından da çok önemlidir” diye konuştu.

"PROVAKATÖRLERİN İŞİ"

İstanbul Valisi Muammer Güler de, Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener ile yaptığı görüşmede “Bu provokatörlerin işi. Kamera kayıtlarıyla sahaya girip maçın yarıda kalmasına neden olan çok sayıda kişinin daha önce birçok yasa dışı eyleme katıldığını belirledik” dedi.

Güler daha sonra raporu dosya halinde federasyona gönderdi. Futbol Federasyonu’nun da bu açıklamalar üzerine Diyarbakırspor’u ihraç etmeyecek İstanbul Belediye’yi de üzmeyecek bir formül geliştirdiği öğrenildi.

Dün Diyarbakır’daki olaylı maçın kararını “Diyarbakırspor’a hükmen mağlubiyet Bursaspor’a 3 puan” diye açıklayan federasyon cuma günü yapacağı olağanüstü toplantıda Belediye-Diyarbakır maçını ya 87’nci dakikada tatil edildiği andaki 1-0’lık skorla tescil edecek ya da son 3 dakikayı oynatma kararı alacak

2

Haberin Devamı