Magazin 'Kürtçe şarkı okuyacağım'

'Kürtçe şarkı okuyacağım'

Paylaş
'Kürtçe şarkı okuyacağım'

Serdar Ortaç 17 şarkılık albümü 'Kara Kedi'nin tanıtımı için Kuruçeşme Arena'da önceki gün basının sorularını cevapladı

İşte Serdar Ortaç’ın çarpıcı ve samimi itirafları...

Haberin Devamı

- “İnsanlar her sene Serdar Ortaç dinlemekten sıkılmış olabilir, ama ne yapayım? Bu şarkılar kalbimden çıkıyor, yazmayayım mı?”.

- “1999’da Ahmet Kaya olayı yaşadım. O zaman gençtim, gaza geldim. Hükümet artık hepimizi birleştirdi. Kürtçe şarkı da okurum. Yanlış anlamayın kendimi aklamaya çalışmıyorum. Yalnızca içimden geliyor Kürtçe okumak. Çünkü o olayda suçum olmadığını biliyorum. Vicdanım rahat”.

- “Ben Sivas’ta askerlik yaparken Ahmet Kaya şarkıları dinliyordum”.

- “Çevremdeki kızlar hep yabancı. Bu yüzden onlarla flört ediyorum. Bu flörtler zevkli değil. Kızlar dilimden anlamıyor, bakışları soğuk. İki günlüğüne benim yerime geçip kızlarla flört edin. İnanın yerimde olmak istemezsiniz”.

AHMET KAYA OLAYI

Haberin Devamı

Ahmet Kaya, Magazin Gazetecileri Derneği’nin 1999’daki ödül töreninde Kürtçe klip çekeceğini açıklayınca sahneye çatal, bardak atılmıştı. Serdar Ortaç olayın üzerine sahneye çıkıp ‘10. Yıl Marşı’nı okumuştu.

Serdar Ortaç aradan 10 yıl geçtikten sonra geçen ay “Ahmet Kaya’ya çatal fırlattıysam elim kırılsın. Yine de özür dilerim” demişti. Serdar Ortaç’a, 15 Mayıs’ta Ankara, Hacettepe Üniversitesi’nde verdiği konserde Ahmet Kaya hayranları çatal ve şişe fırlatmıştı.