Ekonomi Kurtköy 360’dan sonra yine bir ilk!

Kurtköy 360’dan sonra yine bir ilk!

Paylaş
Kurtköy 360’dan sonra yine bir ilk!

Hanesel Yapı ile Demirbaş Yapı’nın ortak projesi Kurtköy 360’da teslim sürecine girildi. Yönetim Kurulu Başkanı Sefa Demirbaş, çok daha iddialı ve yenilikçi bir projeyle geldiklerini söyledi.

İstanbul’un en yüksek yeri olarak bilinen Aydos Ormanı'nın yanında hayata geçirilen 360 Kurtköy projesinde teslim dönemine girildi. “Kurtköy’ün en büyük projesi” unvanına sahip 360 Kurtköy’de yaşam Ekim sonunda başlıyor. Projede ev fiyatları 537 bin liradan başlıyor. Ayrıca her dairede balkon, birçok dairede ise bahçe ve teras alanları mevcut.

“ERKEN BİTİRDİK, YİNE BİTİRECEĞİZ”

Yönetim Kurulu Başkanı Sefa Demirbaş, projede teslim sürelerini 1 yıl öne çektiklerini belirterek, “Normal şartlarda projeleri 3 yılda teslim ediyoruz. Teslimleri 1 yıl geriye çekmek demek, ödemeleri de geri çekmek anlamına geliyor. 360 Kurtköy, mimari yapısı ve konumu gereği hem zor hem de marka bir projeydi. Böyle bir projeyi erken teslim ettiysek, bu diğer projelerimiz için de her zaman hatırlanacak bir detay olacak diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

METRONUN HEMEN YANIBAŞINDA

Sefa Demirbaş, Kurtköy’de metro bağlantılarına yürüme mesafesinde olan ve yatırım değeri
250 milyon lirayı bulacak biri konut diğeri ofis olmak üzere iki yeni projeyi daha hayat geçireceklerini açıkladı. Özellikle ofis projesiyle yine bir ilke imza atacaklarını belirten Sefa Demirbaş, “Sıradışı bir proje. 1+1 daireler yapıp, adına ofis demeyeceğiz. Ticari alanlarla da ilk defa Shell & Core sistemiyle ofis projesi yapmaya hazırlanıyoruz. Bu projenin konumuna çok güveniyoruz. Yeni açılacak metro hattının yanında olacak. Fiyatlar da bölge standardının altında tutulacak” dedi.

“55 M2’Yİ 110 DİYE SATAN FİRMALAR VAR”

Sefa Demirbaş, özellikle markalı konut projelerinde sıklıkla yaşanan bir soruna da parantez açtı. Çoğu projede satışların brüt alan gösterilerek yapıldığının altını çizen Demirbaş, “Biz biliyoruz ki 55 metrekare olan bir daireyi 110 metrekare diye satan firmalar var. Neden fazla söylemeye ihtiyaç duyulduğunu anlamıyorum. X firması 100 metrekare neti olan bir daireyi 160 diye pazarlarken, ben 130 diye satıyorum. İnsanlara kesinlikle örnek daireler gösterilmeli ve bu konuda ortak bir dil benimsenmeli. Bakanlığın da bu konu da çalışmaları var. Umarım denetimler yapılır” dedi.

“KURTKÖY’DEKİ İHTİYACI BİZ GÖRDÜK”

Kurtköy’e uzun süredir yapılan 1+1’lerin artık ihtiyacı karşılamadığını dile getiren Demirbaş, talebi iyi okuduklarını söyledi. Yönetim Kurulu Başkanı, “Pegasus, Yataş ve Teknopark gibi büyük firmaların Kurtköy’e gelmesi beyaz yakalıların talep oluşturmasına neden oldu. 2023- 2024’e doğru 20 bin, 30 bin çalışanın daha gelmesi bekleniyor. Müteahhitler genelde bu bölgede 1+1 konut yaptı. Fakat 10 ila 15 bin TL maaşı olan birinin, ailesiyle 1+1’de zor oturabileceği gerçeği ortaya çıktı. Kurtköy’e bahçeli villalar konsepti getirmiştik. Yine bölgede 5+1’i deneyen ilk biz olduk” diye konuştu.

Haberin Devamı