Siyaset Kurtulmuş: Bu bildiri, yargıya verilmiş bir muhtıradır
Paylaş
Kurtulmuş: Bu bildiri, yargıya verilmiş bir muhtıradır

Halkın Sesi Partisi (HAS Parti) Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Genelkurmay Başkanlığının "Balyoz Davası" kapsamında görevli ve emekli 163 TSK personelinin tutukluluk halinin devamıyla ilgili açıklamasına ilişkin, "Bu bildiri, yargıya verilmiş bir muhtıradır" dedi.

Kurtulmuş, parti genel merkezinde düzenlediği haftalık olağan basın toplantısında, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu ve gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kurtulmuş, Genelkurmay Başkanlığının açıklamasını "antidemokratik bir tavır" olarak değerlendirdi.

Haberin Devamı

Söz konusu açıklamanın, 27 Nisan bildirisinden daha sert olduğunu öne süren Kurtulmuş, "Bu bildiri, yargıya verilmiş bir muhtıradır. Bütün siyasi partiler ortak tavır almalıdır. Sessiz kalınırsa ileri de başka müdahalelerin, hatta ihtilallerin önü açılır. TSK’nın sadece vatan savunmasında olmasını istiyorsak, iç siyasete karışmasını istemiyorsak, TSK’nın bu yanlıştan dönmesini sağlayacak kararlılığı ortaya koymamız gerekiyor. Sessiz kalınır, birileri bu açıklamalardan güç alırsa askeri darbelerin önü açılır" diye konuştu.

"Ergenekon" ve "Balyoz" davalarının Türkiye’nin gündeminde bulunan en önemli davalar olduğuna dikkati çeken Kurtulmuş, siyaset kurumunun bu sürece karışmaması, avukat ve savcı rolüne soyunmaması gerektiğini ifade etti. "Balyoz davasında, bazı partiler örgüt üyeliği rolüne, bazıları savcı rolüne, TSK ise avukat rolüne soyundu" diyen kurtulmuş, "Bütün bunları kabul edemeyiz. Sorgulama ve yargılama süreci, hukukun gerektirdiği şekilde yerine getirilmeli. Demokratik bir Türkiye oluşturmak için Genelkurmay, Milli Savunma Bakanlığına bağlanmalıdır. TSK’nın iç hizmet yasası, antidemokratik uygulamalara meydan verecek yapıdan çıkarılmalıdır" dedi.

Haberin Devamı

ŞAHİN: BU YARGIYA MÜDAHALE

BAKAN GÜNAY'DAN TSK'YA: SEVİMSİZ BİR TAVIR

CHP'Lİ HAMZAÇEBİ: AŞIRI HASSASİYET

-YGS ŞİFRELEME İDDİALARI-

Numan Kurtulmuş, YGS’de şifreleme tartışmalarına ilişkin de "Esas konuşulması gereken sınav sistemidir. Sistem, eğitim ve öğretim üzerine değil sınav tekniğini öğretme üzerine kuruludur. Dolayısıyla iflas etmiştir. Türkiye’de Sınav güvenliği yıllardır başörtülülerin sınava sokulmaması üzerine kuruldu. ÖSYM gibi ciddi ve köklü bir kurumda bile bu endişeler ortaya çıkıyorsa sistemin bütünü adına endişe etmeliyiz" dedi.

Geçen hafta gerçekleştirdiği Almanya gezisine ilişkin de bilgi veren Kurtulmuş, yurt dışındaki Türk vatandaşlarının birçok sorunun bulunduğunu belirtti. Bu sorunların çözümü için Yurtdışı Vatandaşlar Bakanlığı, Yurtdışı Vatandaşlar Konseyinin kurulması ve yurt dışındaki vatandaşların sorunlarının tespiti için konferans düzenlenmesini önerdi.

Haberin Devamı