Siyaset Kurtulmuş: Darbeciler yargı karşısına çıkarılmalı
Paylaş
Kurtulmuş: Darbeciler yargı karşısına çıkarılmalı

HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, "12 Eylül, 28 Şubat ve 27 Nisan e-muhtırası gibi anti-demokratik süreçlerin sorumlularının bir an önce yargı karşısına çıkarılarak hesap sorulması gerekmektedir" dedi.

Kurtulmuş, yaptığı açıklamada, 27 Nisan 2007’de "Genelkurmay Başkanlığının, TBMM’ye ait olan cumhurbaşkanını seçme yetkisine resmen müdahale ettiğini ve anayasal bir suç işlediğini" ileri sürdü.

Haberin Devamı

"27 Nisan Muhtırası’nın salt Genelkurmay Başkanlığının düşüncelerini ifade eden bir metin olmadığını" savunan Kurtulmuş, "Bu muhtırada, kendini milletin ve millet iradesinin üstünde gören anlayış aynı zamanda milleti özde ve sözde olarak ayrıştırarak ayrımcılık yaptığını da tescil ettirmiştir" dedi.

Numan Kurtulmuş, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
"Ne yazık ki, üzerinden dört yıl geçmesine rağmen halen 27 Nisan Muhtırası ile ilgili ne adli ne de idari bir soruşturma başlatılmış değildir. AK Parti, 27 Nisan Muhtırası karşısında gösterdiği tavrı kullanarak, 22 Temmuz 2007 seçimlerinde halkımızdan oy almıştır. Millet iradesi 27 Nisan muhtırasını, 22 Temmuz 2007’de çöpe atmıştır. Bu tavrıyla halkımız, siyasi iradeye de bir görev ve işlev yüklemiştir.

Haberin Devamı

27 Nisan’ın doğrudan failleri kadar bunlara fırsat tanıyan, bunlara ortam oluşturan ve bu düşünce ile bir takım endişe ve beklentilerle darbeci zihniyetle hesaplaşmaktan çekinen siyasetçileri aziz milletimize şikayet ediyoruz. Faillerinin çoğunun hayatta olduğu yakın tarihe ait 12 Eylül, 28 Şubat ve 27 Nisan e-muhtırası gibi anti-demokratik süreçlerin sorumlularının da bir an önce yargı karşısına çıkarılarak hesap sorulması gerekmektedir. Faili malum darbeci kadrolarla hesaplaşmak milletin vekaletini üstlenmiş siyasetin, millete karşı namus borcudur."