Siyaset Kurtulmuş: Ergenekon ve KCK aynı şey
Paylaş
Kurtulmuş: Ergenekon ve KCK aynı şey

HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, bir partinin görevinin, hapishanede olanlara zırh koymak olmadığını söyledi.

Kurtulmuş, Genel Başkan Yardımcıları Ebru Kurban Yaldız, Cafer Güneş, Hüsamettin Korkutata, Ankara 1. ve 2. bölge milletvekili adayları, Ankara İl Başkanı Abdulhamit Gül ile birlikte geldiği Polatlı’da, partisinin ilçe binasının açılış törenine katıldı.

Haberin Devamı

Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kurtulmuş, bir soru üzerine, siyasetçilerin yargıyla uğraşmaması gerektiğini ifade ederek, "Siyasetçiler olarak bizim meselemiz yargıyla çok fazla uğraşmak değildir, hiç uğraşmamaktır. Bırakın, o yargının işi, yargı ne karar veriyorsa versin. KCK dolayısıyla tutuklananlar için de aynı şey geçerlidir. İnşallah onlar da suçsuzlardır, biz kimsenin suçlu olmasından zevk duymayız, ama sonuçta aynı şeydir. Ergenekon ve KCK meselesi aynı şeydir. Yani bir partinin görevi içeride olanlara zırh koymak değildir. Mühim olan halkın sorunlarını nasıl çözeceğini ortaya koymadır" dedi.

Kurtulmuş, siyasette zikzak çizilmemesi gerektiğini belirterek, şöyle konuştu:
"Zikzak çizen siyaset olmaz. CHP ve MHP yıllardır Türkiye’de dokunulmazlıkların kaldırılmasını savunuyorlar. Bir bakıyorsunuz kendilerine dokunulmuş ve cezaevine konulmuş olan adamları kurtarmak için onları listelerine alıyorlar. Bu çok büyük bir politik zikzaktır. O zaman niye yıllardır ’dokunulmazlıklar kalksın’ deyip duruyorsunuz. İktidara da diyoruz ki, ’Siz de dokunulmazlıkları kaldıracağınızı söylüyorsunuz da niçin fikir suçları dışında bütün milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılması için bir adım atmadınız’ Dolayısıyla siyaset ilkeli olma işidir. İlkeli olmazsanız, çift yüzlülük demiyorum bu biraz ağır olur, çift dillilik herkes tarafından görülür."

Haberin Devamı

Daha sonra partisinin ilçe binasının açılış töreninde halka hitap eden Kurtulmuş, kısa sürede 81 ilde örgütlenerek seçime katılma hakkı elde ettiklerini ve partilerinin seçim programını 17 Nisan’da açıklayacağını söyledi.