Şeker kullanılmayan lezzetli ürünler ortaya çıkarmak mümkün mü? Sizler için içinde hiç işlenmiş şeker olmayan Kuru Kayısılı Bademli Şekersiz Biscotti nasıl yapılır anlatıyoruz. İşte tarifimiz. 2 adet yumurta2 dolu yemek kaşığı hurma püresi (60 gr)2 yemek kaşığı zeytinyağ1 su bardağı toz badem1,5 su bardağı tam buğday unu1 çay bardağı küçük kesilmiş gün kurusu kayısı1/2 çay bardağı iri doğranmış çiğ badem1 çay kaşığı karbonat, birkaç damla limonÖlçü bilgisi: 1 su bardağı: 240 ml 1 çay bardağı: 150 ml (ajda boy) Hurma püresi yapmak için 5-6 adet orta boy hurmayı çok az sıcak suda bekletip blenderda püre haline getirin. Yumurta, hurma püresi ve zeytinyağı bir kaba alın. Çatalla karıştırın. Sıvı malzemelerin üzerine toz badem, karbonat ve limonu, son olarak kontrollü olarak tam buğday ununu ekleyin, önce kaşıkla karıştırın. Daha sonra elinizde hamur iyice toparlanana kadar yoğurun. Oldukça sert bir hamur elde edeceksiniz. Son olarak kuru kayısı ve bademleri ekleyin ve hamuru yoğurarak karıştırın. Fırın tepsinine yağlı kağıt serin. Hamura elinizle dikdörtgen şekil verin. Önceden ısıtılmış fırında 175C de 20 dakika pişirin. Pişen hamuru fırından çıkarın. Soğuması için telin üzerine alın ve 10 dakika bekleyin. Daha sonra keskin bir bıçakla yaklaşık bir parmak kalınlığında ince dilimler kesin. Dilimleri fırın tepsinine yerleştirin. Fırın ısısını 160 C ye düşürün ve biscottiler kıtır kıvama gelene 15 dakika daha pişirin. Soğuduktan sonra hava almayan kapaklı bir kapta muhafaza edin. Afiyet olsun.Daha fazla tarif için: sekersizlezzetler.com