Hakan Çelik Kurucu değerlere dört elle sarılalım
HABERİ PAYLAŞ

Kurucu değerlere dört elle sarılalım

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önceki gün olağanüstü toplanan Din Şûrası’nda söyledikleri tarihi nitelikte. Bu son çıkışını, Mısır’daki laiklik konuşmasında verdiği mesajlar kadar önemli buluyorum. Erdoğan, FETÖ yapılanmasını kastederek “Bu örgütün yüzünü daha önce ortaya çıkaramadığımız için Rabbim de milletim de bizi affetsin” dedi.

Demokrasinin önemli vasıflarından biri, gerektiğinde liderlerin özeleştiri yapabilmesidir. Erdoğan bunu en üst seviyede ve son derece samimi bir üslupla yapıyor. Cumhurbaşkanı’nın bu yaklaşımını, devletin önümüzdeki dönemde cemaatler ve dini referanslarla hareket eden yapılarla ilişkiler açısından bir ipucu olarak görüyorum. Devlet, dini istismar edenlere karşı çok daha dikkatli ve mesafeli olacaktır. Farklı yapılar karşısında devletin ve idari kurumların nötr yaklaşması, belli bir mesafeyi koruması toplumsal barış açısından da gerekli. Türkiye, kurucu değerleri olan cumhuriyet, demokrasi ve laikliğe dört elle sarılmalı, hukukun üstünlüğünden asla taviz vermemeli.

Haberin Devamı

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu “Yenikapı mitingine neden katılmıyorsunuz?” diye soran Hürriyet Daily News Genel Yayın Yönetmeni Murat Yetkin’e “Cumhurbaşkanı’nın dışarıda azalan şahsi itibarının muhalefet liderleri üzerinden yükseltilmeye çalışıldığına dair kuşkularımız var” demiş. Kılıçdaroğlu’nun değerlendirmesine katılmam mümkün değil. Bu darbe Cumhurbaşkanı’nın şahsına mı yapıldı? Alçak teröristler Türkiye’nin kalbini vurdu. TBMM hedef alındı, köprüler tutuldu, insanlar katledildi. Türkiye’yi tutsak duruma düşürmek istediler. Türkiye’nin topyekûn hedef alındığı, dışlanmaya çalışıldığı, Batı sisteminden koparılmaya uğraşıldığı bu ortamda CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Erdoğan ile ilgili çıkarımını isabetsiz buldum. Üstelik Türkiye’de seçmene mesaj göndermeyi gerektirecek bir seçim ortamı yok. Siyasi liderler geçmişin tartışmalarını referans almaya devam ederse bu sıkıntılı dönemi atlatamayız. Hiç değilse bir süre kuvvetli dayanışmaya ihtiyacımız var. Farklı siyasi görüşteki kesimlerin demokrasi ve cumhuriyet ekseninde dayanışmayı sürdürmesi dünyada ses getirecektir. Bu bağlamda MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Yenikapı’ya gitme kararı, milli birlik ve beraberliği göstermesi açısından çok olumlu

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder