Siyaset 'Kurultay, Baykal'ın fantezisi'
Paylaş
'Kurultay, Baykal'ın fantezisi'

Önder Sav'dan Deniz Baykal'a çok sert yanıt: Kurultay fantezileriyle meşgul olacak değiliz

CHP Genel Sekreteri Önder Sav'dan Deniz Baykal'a çok sert yanıt: "Kurultay fantezileriyle de meşgul olacak değiliz, bugünlerde partinin 100 tane falan anahtarı var galiba, koleksiyon meraklılarına sorun."

Önder Sav, NTV'den Sibel Erdem'e şu açıklamaları yaptı:

>> BAYKAL: CHP, İKİ ANAHTARLI KASAYA DÖNDÜ

Haberin Devamı

“Son açıklamaları kişisel hırs olarak görüyorum, bunun dışında CHP yöneticileri olarak bir makinenin ahenkli dişlileri gibi çalışarak geleceği süratle hazırlamakla meşgulüz. Bunun dışında da hiçbir şeyle meşgul değiliz, kurultay fantezileriyle de meşgul olacak değiliz.

Bunun ötesinde herhangi bir kişiye söyleyecek sözüm yoktur, hele hele CHP’de geride bıraktığımız 10 yılla ilgili değerlendirme yapmak bana yakışmaz.

Tüzük 21 Aralık’ta 2008’de değişti, 22 Mayıs’taki kongrede de değişiklik uygulanmadı. Şimdi de uygulanmıyor. Tüzük değişikliğinin önündeki engel ben değilim.

Bugünlerde 100 tane falan anahtar var galiba, anahtarların kimde olduğunu bilmiyorum. Koleksiyon meraklılarına sorun.

Sayın Baykal’ın yıldız tabiriyle neyi kastettiğini anlamadım. CHP’de görev verildiği halde herkes yıldızlaşır, Baykal gönlünü ferah tutsun."

İŞTE BAYKAL'IN YANITI

CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, kurultay çağrısına “Kurultay fantezilerine gerek yok” yorumunu yapan Genel Sekreter Önder Sav'ı kastederek, “Kendi durumlarının sarsılacağını düşünen bazı insanlar bu öneri karşısında suçlayıcı değerlendirmeler yapıyorlar” dedi.

Haberin Devamı

Baykal, memleketi Antalya'nın Alanya İlçesi’nde partili Raif Karagöz'ün kızının düğününe katılmak için bugün saat 15.40'te Antalya’ya geldi. Havalimanında, CHP Antalya Milletvekili Hüsnü Çöllü, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, CHP İl Başkanı Özer Ülken, eski il başkanı Ömer Melli ve bazı partililer tarafından karşılanan Deniz Baykal, VIP Salonu'nda partili başkanlarla 1 saat basına kapalı toplantı yaptı.

VIP Salonu'ndan çıktıktan sonra, yaptığı ‘kurultay çağrısı’ ve Genel Sekreter Öder Sav’ın “Kurultay fantezilerine gerek yok” şeklindeki beyanatı sorulan Deniz Baykal, şunları söyledi:“Ben söylenmesi gerektiğine inandığım her şeyi parti sorumluluğu duygusu içinde ifade ettim. Kendi durumlarının sarsılacağını düşünen bazı insanlar bu öneri karşısında suçlayıcı değerlendirmeler yapıyorlar. Ona bir katkı yapmak niyetinde değilim. Söylenmesi gereken her şeyi söyledim. Benim sözlerimi dikkatli okurlarsa her şey içinde var.”

Haberin Devamı

DHA - NTVMSNBC