Siyaset Kurultayda aday olmayacak
Paylaş
Kurultayda aday olmayacak

CHP'li Mustafa Özyürek, istifa kararının kendileri için de sürpriz olduğunu, Baykal'ın kurultayda aday olmayacağını açıkladığını belirtti.

Özyürek şunları söyledi:

Haberin Devamı

"MYK olarak karar bizim için de sürpriz oldu. Kendisi aynı konuşmayı bize de yaptı ve kararını açıkladı. Bizim üzerimizde de şok etkisi yaptı. Beklemediğimiz bir karardı. Bir çirkin komploya hem Genel Başkanımız hem de partimiz hedef alındı. Bu bizim için çok zor bir durumdur. CHP ile Baykal özdeşleşmiştir. İkisini birbirinden ayırmak mümkün değildir. Önümüzde bir kurultay var. Partimiz gerekli değerlendirmeyi yapacaktır. CHP'nin mücadelesi, demokrasiyi, laik cumhuriyeri yaşatma, atatürk ilkelerini yaşatma mücadelesidir. Bu mücadelemiz devam edecek, Sayın Baykal da her pozisyonda bize desteğini sürdürecektir. Normal kurultay süreci devam edecek. Hepimizin gönlünde Baykal'ın aday olması geçiyor, ancak kendisi aday olmayacağını ifade etti. Duygusal bir ifadesi de "partiyi yeniden dizayn etmek isteyenlerin yolunu açıyorum" şeklinde olmuştur."

Haberin Devamı

Gazetecilerle konuşan bazı partililer ise Baykal'ı yeniden genel başkan olması için kurultayda göreve çağıracaklarını, kimsenin adaylık için bu durumu kullanmaması gerektiği mesajını veriyor.

GÜRSEL TEKİN: ÇOK ÜZGÜNÜZ

CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin, NTV canlı yayınında "Başbakan Erdoğan elindeki kasetlerden söz ederken ne denebir ki? Tüm Türkiye'deki il başkanlarımız , bu hükümeti iktidardan göndermek için canla başla çalışacak. Bu bizim boynumuzun borcudur. Bundan sonra bize abilik, yol göstericilik yapacaktır. Bıraktım, gittim demekle gidemez" dedi.

Gürsel Tekin'in istifa kararını ilk duyduğunda şaşkınlık yaşadığı ve gözyaşlarını tutamadığı görüldü.

KILIÇDAROĞLU: HERKESİ RAHATSIZ ETTİ

CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, Deniz Baykal’ın CHP Genel Başkanlığı görevinden istifasıyla ilgili,"Sayın Baykal’a yapılan haksızlık, Türkiye’de vicdanı olan herkesin vicdanını rahatsız etmiştir"dedi.

Kılıçdaroğlu Atatürk Havalimanıda gazetecilerin sorusu üzerine yaptığı açıklamada, Ankara’ya gitmek üzere havalimanına geldiğini belirterek,"Sayın Baykal’a yapılan haksızlık, Türkiye’de vicdanı olan herkesin vicdanını rahatsız etmiştir"dedi.

Haberin Devamı