Yaşam Kuşburnu mucize ile hem sağlıklı kalın hem de zayıflayın

Kuşburnu mucize ile hem sağlıklı kalın hem de zayıflayın

Paylaş
Kuşburnu mucize ile hem sağlıklı kalın hem de zayıflayın

Diyetisyen Şeyma Yılmaz, kuşburnunun faydaları hakkında daha önce duymadığınız bilgiler verdi.

Kış hazırlıkları yavaş yavaş başladı. Mevsim değişikliklerine karşı bağışıklık sistemimizi güçlendirmek ve hasta olmamak için sonbaharla birlikte doğanın bize sunduğu çeşit çeşit meyve, sebze bolluğundan yararlanmamız şart. Bunlardan bir tanesi de yabani gül adıyla da bilinen kuşburnu. Meyvenin kendisi, suyu, reçeli, marmeladı, kompostosu, çayı hatta yemekleriyle hem lezzet hem de şifa kaynağı…

Haberin Devamı

Kuşburnu; limon, portakal gibi narenciyelere oranla yüksek miktarda C vitamini içerir. C vitamininden zengin kuşburnu soğuk algınlığına karşı bağışıklık sistemini güçlendirir. Ayrıca A, B, E vitaminlerini içerir. Bunlar sayesinde kuvvetli antioksidan etki gösterir. İçerdiği bol miktarda vitamin ile genel direnci artırarak grip, nezle gibi hastalıklara karşı dayanıklılık sağlar.

EKLEM AĞRILARINA FAYDALIDIR

Kemik yapısını güçlendiren ve kanın pıhtılaşmasını düzenleyen K vitamini de içerir. Ayrıca eklem kireçlenmesi ve romatizmal ağrıların giderilmesinde de son derece etkili bir besindir. Yapılan birkaç çalışmada kuşburnunun meyve ve çekirdeğindeki ‘’GOPO’’ adlı antienflamatuar maddenin eklem ağrılarını hafiflettiği ve iltihabi reaksiyonları önlediği görülmüştür. Böyle bir etkinin görülmesi için kuşburnunun çayından ziyade kendisi tüketilmelidir.

Haberin Devamı

ÖDEM ATILMASINA YARDIMCI OLUR

Kuşburnu, İdrar söktürücüdür ve kabızlığa karşı faydalıdır. Demirden zengindir ve kansızlığın giderilmesine yardımcı olur. İçeriğinde fitoöstrojen vardır, bu da kadınlarda menopoz döneminde sıcak basmalarına karşı fayda sağlar.

KUŞBURNUYLA ZAYIFLAYIN

Zayıflamaya yardımcıdır. Kuşburnunun, Japonya’da yapılan bir çalışmada zayıflatıcı etkisi olduğu da bulunarak kuşburnu özütünün özellikle karın yağlarının eritilmesinde etkili olduğunu ifade edilmiştir. Kuşburnu, cildin elastikiyetini korumasını sağlar ve yaşlanmayı önleyici özellik gösterir, saç ve göz sağlığı için faydalıdır. Kuşburnu düzenli tüketildiğinde, antioksidan özelliğiyle kanserden korur, kalp ve damar sağlığının korunmasına yardımcı olur.

ÇAYINI DA TÜKETEBİLİRSİNİZ

Kuşburnu çayı, C vitamini kaybı olmaması için taze olarak veya çayı demlendikten sonra hemen tüketilmeli ve C vitamini kaybını önlemek için çay demlenirken kaynatılmamalıdır. Kuşburnu, çayı dışında kurutularak ve sonrasında blender’da çekilip saklanabilir. Tozu tatlılara, çorbaya, süte, yoğurda vb. karıştırılıp tüketilebilir.