Dr. Haydar Dümen Kuşku aşkın düşmanı
HABERİ PAYLAŞ

Kuşku aşkın düşmanı

Haberin Devamı

Kızlık zarı, genç kızların en büyük takıntısı. Ama erkekler de artık onları aratmıyor, sorular birbirini takip ediyor. Sevgilisinden şüphelenenler, eşinin daha önce başkasıyla olduğunu düşünenlerle liste uzayıp gidiyor. Birlikteliklerde güven çok önemli. Birlikte olduğunuz kadına güvenin çünkü kuşku aşkı tüketir, yalnızlık getirir.

Sevgilim daha önce bir başkasıyla ilişkiye mi girdi?

Sevgilimle 2 hafta önce ilişkiye girdik. İlişkide kan gelmedi. Yoksa sevgilim benden önce bir başkasıyla ilişkiye mi girdi?

CEVAP Değerli okurum, bilemem. Sen bilemedikten sonra ben nasıl bileyim? Sen işin içindesin ben olayın çok dışındayım. Esnekse kanamamıştır. Esnek değil de başka biriyle birleşmiş kanatmışsa kanatmıştır. Ama senle birleşince kanasaydı o zaman sen şerefli listene bir çentik daha mı atacaktın? Yoksa kızla evlenecek miydin? Evleneceksen bu senin dünya görüşündür. Ama 3-5 yıl sonra “Ben şu kadar kızı iğfal ettim” diye övüneceksen bu da senin kompleksindir, zaafındır. Bana sormadan önce kendin hakkında karar ver.

3.5 aylık evliyiz ama ilişkiye giremedik

24 yaşında ve 3.5 aylık evliyim. Eşimle gerdek gecesini bir türlü yaşayamadık. Bunu sadece ikimiz biliyoruz. Eşim her ilişkiye girmeyi denediğimizde beni hırpalıyor. Artık onun da, benim de sinirlerimiz bozuldu. Ne olur yardım edin.

CEVAP Sevgili okurum, yüzlerce, binlerce örneği olan vajinismus’tan söz ediyorsun. Bu olayı çözdüğümüzü her yerden defalarca duyurdum. Zaman yitirip birbirinizi kırmadan, en az 40 yıl sürecek beraberliğinizin bütünlüğüne leke düşürmeden hemen çözelecek bir olaydır. Birbirinizi kırmayın, başka yollardan da çözüm aramayın. Çünkü bu tür çözümleri yok. Mesajı aldığını sanıyorum. Üzülmeyin.

Kız arkadaşım tecavüze uğramış

Bir kız arkadaşım var ve 2 aydır çıkıyoruz. Sevgilim birkaç yıl önce tecavüze uğramış ama psikolojik yardım almamış. Şimdi “Kimseyle birlikte olamam, cinsel hayatım bitti” diyor. Doktora götürmek istiyorum ama sürekli kaçıyor. Ne yapmamı tavsiye edersiniz?

CEVAP Değerli okurum, o kızın doktorluk durumu yok. Doktoru sensin. Üzerine gitme. Ona güven ver. Duygusal yaklaş. Tabii ki elini tut, saçını okşa ama ürkütme. Asıl yardımcı, en büyük doktorunuz doğadır. O her şeyi zamanla yola koyar. Erken yapılan bir girişim onu daha da altüst eder.

Devamı 2. sayfada...

Cinsel isteğim arttı, sürekli hayaller kuruyorum

Bu aralar cinsel isteğim arttı, sürekli hayaller kuruyorum. Hayallerimde karşı cinsle cinsel ilişkiye giriyorum. Bana tavsiye edebileceğiniz bir şey var mı?

CEVAP Değerli okurum, başka şeyler düşün. Ders çalış, geleceğini düşün. Türkiye’nin durumuna kafa yor. Bilime ve insanlığa katkım ne olur diye kendinle hesaplaş. Biraz iradenle savaş.

İlk denememde başarısız oldum, kız benimle alay etti

21 yaşındayım. İlk denememde başarısız oldum ve kız benimle alay etti. Bu duruma çok üzülüyorum. Bu yüzden kadınlardan nefret etmeye başladım. Ne yapacağım? RUMUZ: ASKER

CEVAP Değerli okurum, ilk ilişkide başarı sağlayamayanların oranı hiç de az değildir. Bir bakıma kural gibidir. Kızın alay etmesi onun densizliğiyle ilgilidir. Ama bütün kızlar, kadınlar densizlik etmiyor ki? Sen yola devam. Başarısızlıklara aklını takmazsan sonuca daha çabuk ulaşırsın.

Erkek arkadaşımla ilişkiye girdik, kızlık zarım bozuldu mu?

17 yaşında bir genç kızım. Bir hafta önce erkek arkadaşımla ilişkiye girdik, kan geldi. Acaba kızlık zarımda bozulma meydana gelmiş midir?

CEVAP Bozuldu yavrum, bozuldu. O zaten kendi diliyle sana konuşmuş, sana anlatmış. İnanmıyorsan bak diye ‘kırmızı tehlike bayrağını’ da sallamış. Bir hatası var, bunu iş işten geçtikten sonra yapmış. Olan olmuş, gerisi sana kalmış.

Devamı 3. sayfada...

Erkek arkadaşımın penisi çok büyük, acı çekiyorum

21 yaşındayım. Erkek arkadaşımla düzenli bir ilişkim var. Ama onun penisi epey büyük. Bu yüzden acı çekiyorum. Onu çok seviyorum ve geri çevirmek istemiyorum. Bu acıya daha ne kadar dayanabileceğimi bilmiyorum. Ne yapmam gerekiyor?

CEVAP Sevgili okurum, öncelikle aklıma gelen bu çocukla evlenip evlenmeyeceğin. Buna bir karar ver. Sonra bu acının giderilmesi için yollar ara. Eğer vajinada iltihap yoksa bu tür acıları biz çözüyoruz. Olay tatlıya bağlanır.

Nişanlıma doymuyorum, ne yapacağım?

23 yaşında bir gencim. 9 aydır nişanlıyım. Benim sorunum şu: Nişanlımla öpüşürken sertleşme oluyor ama hemen boşalıyorum. Bu da benim moralimi bozuyor. Nişanlıma doymuyorum, hep daha fazlasını istiyorum. Ne olur bana yardımcı olun.

CEVAP Sevgili okurum, heyecandan sertleşiyor, heyecandan boşalıyorsun. Nişanlına doymaman doğaldır. Daha fazla istemen de doğal olabilir. Ama karşı tarafın buna verdiği yanıt önemli. Herhalde dengeleri o kuruyor. Bence de böylesi doğru. Keyfine bak.

Eşimi seviyorum ama gözüm hep dışarıda...

Burada yer alan yazılar, Dr. Haydar Dümen'in Posta gazetesinde geçmişte yazdığı yazıların derlemesinden oluşmaktadır. Dr. Haydar Dümen'in günlük yazılarını Posta gazetesinden takip edebilirsiniz...

3

Sıradaki haber yükleniyor...
holder