Yaşam Kuşlar aç kalmasın diye 6 yıldır tarlaya buğday ekiyor

Kuşlar aç kalmasın diye 6 yıldır tarlaya buğday ekiyor

Paylaş
Kuşlar aç kalmasın diye 6 yıldır tarlaya buğday ekiyor

Gümüşhaneli genç işadamı Tahir Öztürk, köyünde 30 yıldır ekilmeyen tarlalara kuşlar aç kalmasın diye 6 yıldır buğday ekiyor

Gümüşhaneli genç işadamı Tahir Öztürk merkeze bağlı Boyluca Köyü'nde, kekliklerin ve diğer yabani kuş türlerinin yeniden köylerine gelip beslenebilmesi için 30 yıldır ekilmeyen tarlaları sürdürerek, buğday ektiğini söyledi.


"YABANİ KUŞLAR GÖÇ ETTİ, KÖYLER ISSIZLAŞTI"


Boyluca köyü arazilerinde 30 yıl önce bütün tarlaların ekildiğini ifade eden Tahir Öztürk, "Köyümüzde çok güzel kuş sesleri oluyordu. Yabani hayvanlar vardı. Doğaya güzellik katıyordu. Ancak zamanla köydeki insanlar şehirlere göç edince tarlalar ekilmedi. Tarlalar ekilmediği için de yabani kuşlar göç etti, köyler ıssızlaştı. Köyde çok sessizlik oluştu. Biz köydeki ekilmeyen tarlaları ekmeye karar verdik" dedi.

Tarla ekmeye 6 yıl önce başladığını ve her yıl artırarak devam ettirdiğini ifade eden Tahir Öztürk, "İlk 15 dönüm olarak başladım, sonra 30 dönüme çıkardım. Şimdi ise hedefim 70 dönüm. Köyün yaylasındaki 45 dönüm tarlayı da bu yıl ektiğim zaman 70 dönüme tamamlamış olacağım" dedi.



Gücü yettiği sürece bunu devam ettireceğini belirten Tahir Öztürk, "Keklikler, yaban güvercinleri ve diğer yabani kuşlar köyümüze geri döndü. Tarlalarımıza gelip buğday yiyor. Bizde huzur buluyoruz. Yaptığımıza değdi diyoruz. Onlara bir nebze faydamız olursa ne mutlu bize. Bu işi Gümüşhane’de ilk ben başlattım. Daha sonra diğer arkadaşlarımızda ekmeye başladı. Doğa Kurma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü de bu konuda destek veriyor. Bunun artarak devam edeceğine inanıyorum" şeklinde konuştu.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Gümüşhane Şube Müdürü İlbeyi Aydın ise Tahir Öztürk’e teşekkür ederek doğal hayatın korunması için imkanı olan vatandaşlara "Doğayı hep birlikte koruyalım, gelecek nesillere temiz ve her yönüyle güzel bir dünya bırakalım" çağrısında bulundu.


Haberin Devamı