Gündem Kusturica: Çayınızı içmeye geldim

Kusturica: Çayınızı içmeye geldim

Paylaş
Kusturica: Çayınızı içmeye geldim

Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde jüri üyesi olan dünyaca ünlü Boşnak asıllı Sırp yönetmen Emir Kusturica, özel uçakla Antalya'ya geldi

Bosna-Hersek'te 1992'de yaşanan Srebrenitsa katliamıyla ilgili "Tecavüz olaylarını abartıyorsunuz" sözleri nedeniyle çok tartışılan ve Altın Portakal Film Festivali'ne katılımı olay yaratan yönetmen Emir Kusturica, Antalya'ya geldi.

Özel uçakla Antalya Havalimanı'na gelen Kusturica, CIP girişinde festivalin düzenleyicisi Antalya Kültür Sanat Vakfı (AKSAV) Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Şanlı tarafından karşılandı.

4 AYDA NE DEĞİŞTİ?

Kusturica, CIP çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin "Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, sizin de davetli olmanızdan dolayı festivale katılmayacağını söyledi, bu konuda ne düşünüyorsunuz" diye sorması üzerine ünlü yönetmen, "Bu konuda yorum yapamam ancak ben Türkiye'yi seviyorum. Daha önce de geldim. Türkiye'nin çayı çok güzel, burada çay içmek istiyorum. Ben ülkemi tanıtmak için buradayım" yanıtını verdi.

Kendisine yönelik eleştireler olduğunun hatırlatılması üzerine Kusturica, ôBu konuda fazla konuşmak istemiyorumö dedi.

Yanında menajeri ve korumaları olan Emir Kusturica, VIP minibüsle CIP salonundan ayrıldı. Emir Kusturica için havalimanında çok yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı görüldü. Yönetmen Kusturica, bir polis aracı eşliğinde kalacağı Hillside Su Otel'e geçti.