Candaş Tolga Işık Kusura bakmayın Bahçeli haklı!
HABERİ PAYLAŞ

Kusura bakmayın Bahçeli haklı!

Haberin Devamı

Bahçeli önceki günkü konuşmasında ne dedi, özetle yazalım...

1- Cumhurbaşkanı kendisinde olmayan yetkileri kullanıyor. Devletin en tepesinin hukukla ters düşmesi çok tehlikeli bir durum. Bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’nde bu sorun derhal çözülmeli...

2- Çözüm için iki önerimiz şu: Ya cumhurbaşkanı fiili başkanlık dayatmasından vazgeçecek (ki doğrusu budur) ya da şu anki fiili durumun hukuki boyut kazanabilmesi için yol ve yöntem aranmalı...

3- AK Parti başkanlık inadından vazgeçmiyorsa bunu Meclis’e getirsin. Meclis’ten çıkacak sonuca göre “başkanlık teklifi” ya kanunlaşır ya da referanduma gidilir.

4- Biz başkanlık sistemine kuşku ve eleştiriyle bakıyoruz. Parlamenter sistemin devamından yanayız ancak her iki seçimin sonucunda da nasıl bir karar çıkarsa çıksın saygı gösteririz. Yeter ki şu anki anayasaya uymayan yönetim yapısı düzelsin.



Bahçeli, “Başkanlık sistemi gelmeli” mi diyor?
Hayır.
"AK Parti başkanlık teklifini Meclis’e getirsin biz destek olacağız” mı diyor?
Hayır.
Ne diyor? “Anayasa çiğneniyor, hukuk devleti ayaklar altına alınıyor, gelin bu durumu bir an önce düzeltelim.”



Devlet Bahçeli’nin 7 Haziran sürecinde sergilediği uzlaşmaz tavrı ve ardından Meclis başkanlığı seçimlerinde AK Parti’nin önünü açmak için gösterdiği insanüstü gayreti en çok eleştirenlerden biri bendim. Bahçeli o gün bir koalisyon seçeneğinin önünü tıkayarak Türkiye demokrasisinin gelişimine büyük zarar verdi.

Kaldı ki bu hatasının en büyük bedelini 1 Kasım’da son anda baraj altında kalmaktan kurtulan kendi partisine ödetti. Ancak kimse kusura bakmasın... Bahçeli’nin önceki günkü sözleriyle 7 Haziran sonrası AK Parti’yi yeniden tek başına iktidar yapmak için gösterdiği performansı yan yana koymak haksızlıktır.



Devlet Bey’in önceki günkü konuşması kendisinin siyasi kariyerinde doğru yaptığını düşündüğüm ender anlardan biridir.

Bahçeli şikayet etmek, çözümsüzlük üzerinden siyaset yapmak yerine çözüm üreten bir tavır sergiliyor. Darısı Yasama organında görev yapan tüm sorumluluk sahiplerinin başına!

Sıradaki haber yükleniyor...
holder