Beden Sağlığı Kusursuz bir cilt için nasıl beslenmeliyiz?

Kusursuz bir cilt için nasıl beslenmeliyiz?

Paylaş
Kusursuz bir cilt için nasıl beslenmeliyiz?

Bedenimizin savunma hattı olan cildimizi iyi koruyarak yıllara meydan okumak mümkün. Peki kusursuz, güzel bir cilt için ne yenmeli, ne içilmeli, nelere dikkat edilmeli? İşte detaylar...

"Dışarıdan gelen (hava kirliliği güneş ışığı gibi) etkenlerle savaşırken içeriden doğru besinlerle yeteri kadar beslenmezse erken yaşlanma, kırışmış, sarkmış, solgun bir cilt kaçınılmaz olur" diyen Beslenme ve Diyet Uzmanı Sinem Uygun pürüzsüz bir cilde sahip olmanın sırlarını paylaştı:

ANTİOKSİDAN NEDİR?

Düzensiz ve kötü beslenme ile birlikte vücudumuzda serbest radikal denen hücrelerimize zarar veren maddeler oluşur. Serbest radikaller cilt hücrelerinin de yapısını bozarak cildimizin sağlıksız görünmesine yol açarlar. Neyse ki vücudumuzdaki antioksidanlar serbest radikallerle savaşıp bu durumu engelleyebilirler. Antioksidan içeriği yüksek bir beslenme şekliyle erken yaşlanmanın da önüne geçilebilir, sağlıklı ve ışıldayan bir cilde sahip olabilirsiniz.

HANGİ BESİNLERİN ANTİOKSİDAN İÇERİĞİ DAHA YÜKSEK?

Sebze ve meyvelerde yoğun bulunur. Özellikle bitkilere renk veren kısımlarda bulunduğu için sebze ve meyvenin rengi koyulaştıkça antioksidan içeriği artar. Ayrıca A,C ve E vitaminleri en kuvvetli antioksidanlardandır.

En fazla antioksidan içeren besinler: Çilek, ıspanak, yaban mersini, kuru erik, pancar, brokoli, ahududu, böğürtlen, sarımsak avokado, patlıcan, koyu yeşil yapraklı sebzeler, portakal kırımızı biber.

Bu besinlere günlük beslenmenizde yer vermeniz dışarıdan aldığınız antioksidanları artırır ve cildinizi korumaya yardımcı olur.



YAŞLANMA KARŞITI BESLENMENİN PÜF NOKTALARI

- Her gün yeteri kadar su için: Cildinizin nemlenmesi ve elastikiyetinin korunması için önemlidir.

- İki öğüne yeşil yapraklı sebzelerden oluşan salata ekleyin: Yeşil yapraklı sebzeler yüksek miktarda C vitamini içerirler. C vitamini cildinize esneklik ve destek sağlayan kollajenin korunmasına yardımcı olur.

- 2-3 porsiyon koyu renkli meyvelerden tüketin: Miktarına dikkat ederek yiyeceğiniz antioksidan içeriği yüksek olan meyveler cildinizin ışıldamasına katkı sağlar.

- 1 avuç kadar badem ceviz fındık tüketin: Badem ceviz fındık gibi yağlı tohumlar omega-3 çinko bakımından zengindir. Cildinizin yenilenmesini ve nemli kalmasını sağlar.

- En az 1 öğünde sebze yemeği tüketin.

- Haftada 2 kez balık yiyin.

- Şeker ve şekerli gıdalardan uzak durun.

- Gerektiğinden fazla protein tüketmeyin.











Haberin Devamı