Yaşam 'Kusursuz' elmasa 21 milyon dolar

'Kusursuz' elmasa 21 milyon dolar

Paylaş
'Kusursuz' elmasa 21 milyon dolar

Dünyanın en meşhur elmaslarından biri Cenevre'de yapılan müzayedede 21 milyon dolara satıldı

'Kusursuz' diye tanımlanan 76 karatlık Arşidük Joseph Elması, Hindistan'daki Golconda elmas madenlerinden çıkartıldı. Elmas, Cenevre'deki Christie's Müzayede Evi'nde yapılan açık arttırma sonunda, ismi açıklanmayan bir alıcıya satıldı.

Haberin Devamı

Açık arttırmadan önce, elmasın 15 milyon dolar civarında fiyat bulacağı düşünülüyordu. Arşidük Joseph elması son olarak açık arttırmaya çıktığı 1993'te 6,5 milyon dolara alıcı bulmuştu. Christie's'in Uluslararası Mücevherat Bölümü Başkanı Francois Curiel, "Bir Golconda elması için dünya rekoru. Renksiz bir elmasa verilen karat başına fiyat anlamında da bir dünya rekoru" dedi.

ELMASLAR ARASINDA EN KUSURSUZU

Uzman Jean Marc Lunel, Arşidük Joseph elmasının, form, renk ve berraklık anlamında bir elmasta bulunabilecek en yüksek kaliteye ship olduğunu söyledi. Elmas, mücevheri 1933'te bir banka kasasına koyduğu belirtilen Avusturya-Macaristan prensi Arşidük Joseph'in adını taşıyor. Daha sonra Avrupalı bir bankacıya satılan elmas ikinci dünya savaşı boyunca Fransa'daki bir kasara kaldı. Daha sonra 1961'de yeniden ortaya çıktı ve Kasım 1993'te ikinci kez açık arttırmaya konuldu.

Haberin Devamı

BBCTÜRKÇE