Ekonomi Kusursuz güzellik

Kusursuz güzellik

Paylaş
Kusursuz güzellik

İddialı yeni tasarımıyla dikkat çeken Volvo S60, premium segmentteki Alman otomobillerinden sıkılanlar için farklı bir alternatif. Ayrıca zengin donanımına karşın fiyatı da makul seviyede

HAKAN ÇELİK

İsveçli Volvo’nun daha çekici ve dinamik otomobil üretimini hedeflediği yeni döneminin ilk ürünü olan S60 bütün dünyada olduğu gibi Türkiye’de de büyük ilgi görüyor. Bütün zamanların en güvenli Volvo modeli olarak gösterilen yeni S60, yaya güvenliğinden yol tutuşuna kadar birçok alanda devrim sayılabilecek özelliklere sahip. Yeni S60 ile geçtiğimiz hafta uzun soluklu bir test sürüşü gerçekleştirdim. S60’ı ilk kez önceki yıl Portekiz’deki uluslararası tanıtım etkinliğinde kullanma imkanı bulmuştum. Beni en çok etkileyen özelliği tasarımı olmuştu. Zira Audi A4, Mercedes C Serisi ve BMW 3 Serisi gibi başarılı Alman modellerinin hakimiyetindeki kompakt premium sedan segmentinde tüketiciler artık farklı tadlar da arıyor. S60 tasarımı ve genel olarak duruşuyla bu beklentilere yanıt veren bir araç.

Otomobilin içine girince geleneksel İsveç sadeliğinin ötesinde fonksiyonel ve şık bir ambiyans sizi karşılıyor. Koltuklar vücudu adeta spor bir otomobil kadar iyi sarıyor. Volvo S60, tıpkı SUV kardeşi XC60 gibi ergonomik açıdan çok iyi bir araç.

İskandinav üreticilerine özgü durağan tasarım dönemi geride kaldı. Volvo S60 çok dinamik ve çekici bir otomobil. Hasköy’deki Rahmi Koç Müzesi’nin içindeki Halat Restaurant’ta mola verdiğimiz S60, ziyaretçilerin yoğun ilgisiyle karşılaştı. Sade ve fonksiyonel iç mekana sahip olan Volvo S60’ta kullanılan malzemelerin kalitesi premium segment standartlarında.

Donanım listesi de çok zengin. Özellikle güvenlikle ilgili olanlara bakınca karşınızda bir teknoloji üssü görüyorsunuz. Kör nokta asistanı ve radar kontrollü hız asistanı günlük kullanımda çok işe yarıyor. Yayaları algılayan ve sürücünün düşük hızlardaki hatalarının önüne geçen, patenti Volvo’ya ait teknoloji, gerçekten hayat kurtarıyor.

Kaza yapmak neredeyse imkansız

‘Otomatik Frenlemeli Çarpışma Uyarısı’ ve ‘Yaya Algılama Sistemi’ otomotiv dünyasına çok önemli yenilikler getiriyor. Buna ‘Şeritten Çıkma Uyarısı Sistemi’ de eklenince Volvo ile akan bir trafikte kaza yapmak neredeyse imkansız hale geliyor.

Volvo S60’ın direksiyonunun sertliği uzun yol ve sportif kullanımda sürücüye avantaj sağlıyor. Bagaj genişliği ve arka diz mesafesi bu sınıftaki bir araçtan beklentileri karşılıyor. 2.0 litrelik benzinli turbo motor 203 beygir güç üretiyor.

Volvo S60 kullanımda genel olarak sert bir otomobil izlenimi veriyor. Ancak bu otomobilin güçlü motoru ve atak karakteri düşünüldüğünde güvenliğe olumlu katkı veren bir özellik. Benim kullandığım Volvo S60’ın fiyatı 89 bin 650 TL’den başlıyor. 1.6 litrelik 180 beygir gücündeki Volvo S60’ı ise 71 bin 660 TL’ye alabilmek mümkün.

Mazda 3’te takas avantajı

Mazda, 4 bin TL’ye yaklaşan bir indirim kampanyası ile satışlarına devam ediyor. Pazartesi günü başlatılan Mazda3 modeline 2 bin TL’ye yaklaşan kampanya indirimine ek olarak 2 bin TL takas indirimi sunuluyor.

Mazda Türkiye Genel Müdürü Nurkan Yurdakul kampanya kapsamında Nisan süresince Mazda showroomlarını ziyaret eden Mazda sahiplerinin markanın en çok satan modeli Mazda3 modelinde sunulan takas avantajından yararlanabileceğini açıkladı.

Bu yarışmaya çocuklar davetli

Renault’nun çocukları ve ebeveynleri trafik güvenliği için duyarlı olmaya davet eden ‘Söz Veriyorum’ yarışmasında Mart ayı kazananları belli oldu. www.herkesicinguvenlik.com sitesine en çok fotoğraf yükleyen çocuklar, Nisan’da da hediyeler kazanacak. Yarışmanın 1 Nisan’da başlayan üçüncü etabı 30 Nisan’a kadar sürecek.

Sürenin sonunda büyüklerinden en çok söz alan çocuklar yine iPod Touch, Nintendo Wii, iPod Nano ve Sony PlayStation 3 ile ödüllendirilecek. Kayıt yaptırmak için internet sitesini ziyaret etmek gerekiyor.

3

Haberin Devamı