Gündem Kütahya 2 saatte 7 kez sallandı

Kütahya 2 saatte 7 kez sallandı

Paylaş
Kütahya 2 saatte 7 kez sallandı

Kütahya 2 saatte 7 kez sallandı

Kütahya'nın Simav İlçesi'nde gece saatlerinde 23 dakika içerisinde Richter ölçeğine göre sırasıyla 3.2, 4.4 ve 4.2 büyüklüğünde üç deprem meydana geldi. Depremlerde can ve mal kaybı yaşanmazken, sarsıntılarla birlikte yataklarından fırlayan ilçe halkı sokaklara döküldü. Deprem nedeniyle ilçenin dünyayla bağlantısını sağlayan telefon ve internet bağlantısı da yaklaşık 3 saat boyunca çalışmadı.

Haberin Devamı

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nün merkez üssünün Kütahya'nın Simav İlçesi olarak saptadığı ilk deprem, saat 02.36'da meydana geldi. 3.2 büyüklüğündeki bu depremin ardından saatler 02.43'ü gösterirken, ilçede 4.4 büyüklüğünde ikinci bir deprem oldu. Sarsıntıya birlikte yataklarından fırlayan ilçe halkı, ayaklarında pijamalarıyla sokaklara fırladı. Vatandaşlar henüz yaşadıkları şoku atlatamadan, saat 02.59'da 4.2 büyüklüğündeki üçüncü sarsıntıyı hissetti. Simav'ın yanı sıra çevre ilçelerden de hissedilen depremlerde can ve mal kaybı yaşanmadı.

Kütahya'da Kentte daha sonra, birinin merkez üssü Pazarlar, üçünün ise Şaphane İlçesi olan 4 deprem daha meydana geldi. Pazarlar ilçesinde saat 03.21 sıralarında meydana gelen depremin büyüklüğü 3.3 olarak kaydedildi. Şaphane İlçesi'ndeki depremlerin büyüklüğü ise saat 03.26 ve 03.37'de 3.2, saat 03.48'de ise 3.1 olarak tespit edildi.

DÜNYAYLA BAĞLANTISI KESİLDİ

Haberin Devamı

Sarsıntıyla birlikte Simav'ın dünyayla bağlantısı koptu, telefon ve internet bağlantısı kesildi. Sokakta ateş yakıp ısınmaya çalışan ilçe halkı, yaklaşık 2 saat sonra evlerine girebildi. Kesilen telefon ve internet bağlantıları da yaklaşık 3 saat sonra tekrar normale döndü.

GEÇEN YIL 1 KİŞİ ÖLMÜTÜ

Geçen yıl 17 Şubat tarihinde de Simav 05.00 büyüklüğünde depremle sallanmış, 1 kişi yaşamını yitirirken, 2 kişi de yaralanmış, çok sayıda bina da hasar görmüştü.

Mehmet YENEN/SİMAV(Kütahya), (DHA)