Spor Kütahya'da, Rasim Ozan Kütahyalı'ya tepki

Kütahya'da, Rasim Ozan Kütahyalı'ya tepki

Paylaş
Kütahya'da, Rasim Ozan Kütahyalı'ya tepki

Kütahya'da Sivil Toplum Kuruluşları, yaptıkları ortak açıklamada Boşnaklarla ilgili hakaret içerikli sözler sarf eden gazeteci ve televizyon yorumcusu Rasim Ozan Kütahyalı'ya tepki gösterdi.

Kütahya Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlenen basın açıklamasına Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nafi Güral, Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı İsmet Özotraç, Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Ercan Taşkın, Esnaf Odaları Başkanı İbrahim Yiğit, Türk-İş İl Temsilcisi Eşref Erden, Kütahya Mimarlar Odası Başkanı Erkan Morkoç, Kütahya İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Mehmet Tekin, Kütahya Muhtarlar Derneği Başkanı Zekeriya Yılmaz, Kütahya Bosna Hersekliler Derneği Başkanı Rasim Bayram ile Kütahya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erkan Sağlam katıldı.

"KÜTAHYA İLE UZAKTAN YAKINDAN ALAKASI YOKTUR"


Hazırlanan ortak basın açıklamasını Kütahya Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Ercan Taşkın okudu. Taşkın şunları söyledi: "Kütahya Selçuklu'nun kalesi, Osmanlı'nın sancağı, Şehzadeler ve Evliyalar şehri, Osman Bey'in büyüdüğü toprak. Hayme Ana'nın kabrinin mekanı, Kurtuluş Savaşı'ndaki şehitlerin diyarı, kuruluşun ve kurtuluşun memleketi. Kütahya adı kutsaldır, onurludur, şereflidir. Rasim Ozan Kütahyalı ismi ile maruf kişi her ne kadar Kütahyalı soyadını taşıyor olsa da Kütahya ile uzaktan yakından hiçbir alakası olmadığını biliyoruz. Bu kişi, halkımızın mozaik yapısı içerisinde önemli bir yeri olan, Fatih Sultan Mehmet Han'ın emaneti ve yadigarı olan Boşnak kardeşlerimize hakaret derecesindeki saldırısından büyük üzüntü duyduk. Kendisini şiddetle kınıyor ve Boşnak kardeşlerimizden özür dilemesini bekliyoruz. Kullandığı isim ile Kütahya'mızın adına zarar veren bu kişinin adına bakıp da Kütahya'yı temsil ettiği izlenimi edinilmemesini kamuoyundan önemle rica ediyoruz."


Rasim Ozan Kütahyalı konuştu! Kovulduktan sonra sessizliğini ilk kez bozdu

BARODAN SUÇ DUYURUSU


Kütahya Barosu da, Rasim Ozan Kütahyalı için cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulundu. Baro Başkanı avukat Ahmet Atam, yaptığı yazılı açıklamada, Rasim Ozan Kütahyalı'ya tepki gösterdi. Atam şunları kaydetti: "Bir televizyon kanalında sarf ettiği dini ve milli geleneklerimize uymayan, belden aşağı, yakışıksız ve aynı zamanda Boşnakları hedef alan ırkçı, aşağılayıcı, tahrik edici, nefret ve hakaret içerikli sözler sarf eden, sadece soyadı Kütahyalı olup; aslında Kütahya ile de hiçbir ilgi ve alakası bulunmayan Rasim Ozan Kütahyalı isimli şahıs hakkında Kütahya Baro Başkanlığı olarak suç duyurusunda bulunulacak olup; kamuoyunun bilgisine sunulur."

Haberin Devamı