Yazgülü Aldoğan Kutlama şahane, şarkıcı bahane
HABERİ PAYLAŞ

Kutlama şahane, şarkıcı bahane

Garanti Bankası ile hep tarih ve ekonomi konuştuğumuz kültür gezileri yapmayacağız ya, bu kez Shop&Miles’ın 10. yıl kutlama gezisi yaptılar. Sanırım bu kartın ilk müşterilerinden biriyim ve biriktirdiğim millerle de yolculuklar yaptım. Kutlama mekanı olarak Bodrum’un 10’uncu yılını kutlayan Maça Kızı’nı seçmişler. Fransız bir şarkıcı getirmişler. Yani ellerinden geleni ardlarına koymayıp her şey güzel olsun diye uğraşmışlar. Ama bu gazeteci milleti yaza yaza bir haftadır, mantıları nasıl götürdük, güneşte nasıl yattık yazacaklarına takmışlar kadının kaburga kemiğine, yok beli ondan inceymiş de, yok Ajda’nın çakmasıymış da. Bu erkeklerin kadınları yaşları üzerinden yargılamasına da ayrıca kızıyorum. Kadın 52 yaşındaymış. Olabilir 40 bile göstermiyor. Ajda için de bir kez ne güzel, ne hoş yazdıkları yok, sürekli bu yaşta bu bacak, bu yaşta bu ses, muhabbeti.

Haberin Devamı

Türkbükü Fransız Riviera’sı gibi

Gördüğünüzle yetinsenize? Neydi şarkıcının adı, vallahi unuttum, güzel kadındı ama açılış gecesi için yaptığı müzik sıkıcıydı. Oh, herkesin alçak sesle söylediğini yazdım, rahatladım! Ama o ve yabancı konukların hepsi Maça Kızı’na ve Bodrum’a bayılmış. St Tropez haltetsinmiş. Bence de. Bir de yolu olsa. Bir de pazar akşamı İstanbul havaalanına inilebilse! Saatlerce rötar yapmadan. Tabii tek derdimiz bu olsun! Nice on yıllara, bir gezide de iş yapmadık keyif yaptık, tabii ben yazı yazdım başka!

Ferhat, çalışkan Ağustos böceği!

Yaz aylarında İstanbul gecelerini konserler süsler. Her yerde başka nameler. Açık Hava da bu konserlerin en eski mekanlarından. Açılışında Ajda’nın jartiyerleriyle salladığı Açık Hava’yı cuma akşamı Ferhat Göçer sesiyle salladı. Allah vermiş, Ferhat, inceltmiş, eğitmiş sesini, bir de sevimli sahnede. Her yıl en az bir kez dinliyorum, bıkmıyorum. Maşallah çalışkan da, bütün ülkeyi dolaşıyor, televizyonlara çıkıyor, albüm yapıyor, program yapıyor, klip çekiyor, en çok onun albümleri satıyor, bitmiyor, arada bir cerrahlık da yapıyormuş! Fıkra gibi anlatılıyor ameliyat maceraları: Bir hastası ameliyat sonrası uyanıp bakmış, başında Ferhat Göçer. “Ah evladım, ameliyatı senin yapacağını söylemişlerdi de inanmamıştım, bilseydim komşuları da çağırırdım! diye dövünüyormuş! Ferhat son konserine sevilen aryalar serpiştirmişti, Samim Dündar ve Gülden Karaböcek gibi eskimeyen değerleri ve genç tenorları çağırmıştı. İki saatten fazla şarkı söyledi, sahneyi seviyor, sahneye yakışıyor. Sıcaklığı seyircisine de geçiyor, tam bir Akdenizli. Yine İtalyanları çağırsa da üçlü yapsa. Değeri daha çok ortaya çıkıyor! Bu pazar Ajda Pekkan tekrar sahnede, Volkan Konak ve Kenan Doğulu sırada. Konser sponsoru Algida Carte d’Or dondurmaları ve AÇEV’in okul öncesi eğitim kampanyası “7 Çok Geç”e destek oluyor. Seyircisi Ferhat’tan en çok Cennet’i istedi. O ise bu yazın hiti olarak “Kızım”ı söyledi. O sahnede söylerken kızı da kuliste dolanıyormuş. Ömür’ün kızı ise şarkıya eşlik ediyordu oturduğu yerden. Yakında oğlan da büyür, o da belki sahnede eşlik eder babaya!

Haberin Devamı

Üzümlü, gençleştiren kahve?

Haberin Devamı

Tüketicinin, daha sağlıklı, antioksidan ve anti-aging, yani yaşlanmaya ve hastalığa önlem alıcı gıdaları tercihi her ürünü etkiliyor. Çok uzun zamandır içmediğim hazır kahveler bile öyle olmaya başladı! Kahve, çok içildiği zaman sağlığa zararlı. Azı bile yağ tuttuğu için diyetisyenler tarafından da kadınlara önerilmiyor, hele ülkemizde markası ürünle özdeşleşmiş, Nescafe gibi suya karıştırılıp içilen hazır kahveler. “Neskaave” siparişi verenlerin kastettiği ise aslında filtre kahve! İşte Nescafe, üstelik de dünyada ilk kez Türkiye’de satışa sunduğu üç yeni sağlıklı ürün hazırlamış; biri kavrulmuş ve yeşil çekirdeklerin birlikte harmanlandığı yeşil kahve, ki bu kahvenin antioksidan özelliğini artıran bir karışım. İkincisi lif-aktif, ki bu da içerdiği prebiyotikler sayesinde akşamları bir yoğurt yiyerek barsak sorununu halledenler için işe yarayacak, üçüncüsü ise içeriğinde siyah üzüm çekirdeği olan güzelleştirici kahve, vita-lift! Bir fincanda cilt sarkmasını önleyici bir bardak üzüm suyuna eşit üzüm çekirdeği ekstratı olduğu belirtiliyor!

Özellikle bunu ilk bizim piyasamıza sunmalarını dikkat çekici bulduğumu ve yeni ürünleri deneyeceğimi söyleyebilirim!

Sıradaki haber yükleniyor...
holder