Siyaset 'Kutsal değerleri alet etmeyin'
Paylaş
'Kutsal değerleri alet etmeyin'

'Kutsal değerleri alet etmeyin'

12 tesisin toplu açılış törenine katılmak üzere Osmaniye'ye gelen. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, konuşmasına 'Sizinle dertleşmeye geldim' diyerek başladı.TBMM'de yaşanan yumruklaşma olayından isim vermeden MHP'yi sorumlu olduğunu savunan Erdoğan, MHP'nin kutsal değerleri siyasete alet ettiğini iddia etti. Erdoğan, “Siyasi polemiklere malzeme yapılan konulara bakın. Aile mahremiyetini, kutsal değerleri, milletimizin hassasiyetlerini siyasete alet etmek ne ile izah edilebilir?" dedi.

“TÜRKİYE CUMHURİYETİ TERÖRLE MÜCADELEDEN ASLA VAZGEÇMEYECEKTİR"

Demokratik açılıma değinen Erdoğan, şunları söyledi:

“Biz bu yola çıktığımız andan itibaren bir kısım anlayış mensupları, istismara dayalı bir tahrik siyaseti izlemeye başladı. Her gün yeni bir iddia ortaya çıkıyorlar, her gün asılsız bir ithamla ortaya çıkıyorlar, her gün yeni bir yalanla milletin zihnini bulandırmaya çalışıyorlar. Bir kez daha ifade ediyorum, Türkiye Cumhuriyeti terörle mücadeleden asla vazgeçmeyecektir. Hatta bu nokta da en küçük bir hız kesmeye dahi müsaade etmeyecektir. Türkiye Cumhuriyeti hükümeti olarak, terör örgütlerini, onların liderlerini, illegal yapıları bugüne kadar muhatap almadık, böyle bir zillete de düşmeyiz."

“2010 VE 2011 YILLARINDA TÜRKİYE' EN HIZLI BÜYÜYEN ÜLKELER ARASINA GİRECEK"

Erdoğan küresel mali krizin ortaya çıkmasının ardından belli kesimlerin krizi istismar ederek korku psikolojisi yaratıp felaket tellallığı yaptığını savundu. Erdoğan şunları söyledi:

“ Biz bunlara kulak asmadık krizi çok yakından takip ettik, önlemlerimizi zamanında aldık. Dedim ki 'Bu kriz bizi teğet geçecek' ve bugün kriz bizi teğet geçiyor. Teğet geçiyor demek size hiç sıkıntı vermeyecek demek değil, tabi ki aşınma payı alacak. Ama bütün bunlar karşısında dünyada şu anda bu süreci en az sıkıntıyla biz atlatıyoruz.ö Erdoğan, 2010 ve 2011 yıllarında Türkiye'nin en hızlı büyüyen ülkeleri arasında gireceğini kaydetti.

Konuşmaların ardından Başbakan Erdoğan, Devlet Bakanı Zafer Çağlayan,Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu ile birlikte 12 tesisin açılışını gerçekleştirdi.

Haberin Devamı

DHA