Dünya Kutsal su hastanelik etti

Kutsal su hastanelik etti

Paylaş
Kutsal su hastanelik etti

Rusya'nın İrkutsk kentinde kilisedeki "kutsal su" içtikleri belirtilen 204 kişi, akut bağırsak enfeksiyonu nedeniyle hastaneye kaldırıldı

Rus haber ajansı RİA Novosti, rahatsızlananların 131’inin çocuk olduğunu belirtirken, Rusya Tüketimi Denetleme Kurumu İrkutsk şubesi, yaptığı inceleme sonucunda, rahatsızlanan kişilerin hepsinin 18-19 Ocak tarihlerinde kentteki Mihaylo-Arhangelski Kilisesinde ayine katıldığı ve bu kilise yakınında bulunan yer altı kuyularından su içtiğini duyurdu.

Rus Ortodokslar, 18-19 Ocak tarihlerindeki vaftiz gecesinde rahiplerin kutsadığı suyu içiyor, bu suda yüzmenin hastalıklardan koruduğu gibi uğur ve bereket getirdiğine inanıyor.

Ancak kutsal suyun hastalıkları tedavi ettiğine inanan İrkutsklular, kuyudan aldıkları suyu şişeleri doldurarak hastanelerdeki yakınlarına da götürdüler ve böylece hasta sayısı arttı.

Ortodoks Kilisesi basın sözcüsü Vladimir Vigilyanskiy, yaptığı açıklamada, zehirlenmenin "kutsal su"dan kaynaklandığına inanmadıklarını belirtti ve yetkililerin bu durumun nedenlerini iyice araştırmasını istedi.

Rusya’nın Acil Durumlar Bakanlığı da kentteki yerel piskoposluğa Mihaylo-Arhangelski Kilisesi yakınında su kaynağı açma izni verilmediğini açıkladı. Savcılık ise toplu zehirlenmeler üzerine geniş çaplı bir soruşturma başlattı.

Haberin Devamı