Yaşam Küvette demlerim senin çayını...

Küvette demlerim senin çayını...

Paylaş
Küvette demlerim senin çayını...

Rize'de bir otel, sağlığa faydalı olduğu için müşterilerine yeşil çay ile banyo keyfi yapma imkanı sunuyor. Sıcak su dolu küvette 'demlenen' çay, içine giren müşteriyi rahatlatıyor

Rize’nin İkizdere ilçesi Ilıca köyünde bir termal otel, müşterilerine, kaplıcanın yanı sıra yeşil çay ile banyo imkanı da sunuyor.

Haberin Devamı

Bölge ekonomisine önemli katkısı bulunan çayın farklı alanlarda değerlendirilmesine destek olmak amacıyla çalışma yürüttüklerini ifade eden işletme sahibi Kasım Ekşi "Yeşil çayın faydalarını bilmeyen yok. Banyo yapmak için özel olarak hazırladığımız çayı otelimizde müşterilerimizin hizmetine sunduk. İlk çalışmalar son derece olumlu sonuç vardi" dedi.

Çay banyosunun hazırlanışının kolay olduğunu dile getiren Ekşi, "Yaklaşık 250 litrelik doğal kaynak suyu ısıtılarak bekletiliyor. Suyun ısısının 35 dereceye inmesi ile içerisine 10 adet yeşil çay tableti atılıyor, 15 dakika yavaş yavaş karıştırarak demin suya karışması sağlanıyor. Yaklaşık 20 dakika süren Uzak Doğu masaj tekniği ile yeşil çay banyosu vücudun her bölgesine uygulanıyor" dedi.

Haberin Devamı

startFlvPlayer_Posta("divFlvPlayer8245","8245","201211","8245-6.jpg");

'PARFÜM VE GÜNEŞ KREMİ İÇİN ÇALIŞIYORUZ'

Uzak Doğu’dan çay banyosu için profesyonel elemanlar getirtiklerini belirten Ekşi "Çay banyosunun yanı sıra termal kaplıcamız da olduğu için Uzak Doğu masaj teknikleri hizmeti veriyoruz. Bölge için çay sektörü çok önemli.Çayı her alanda rahatlıkla değerlendirebiliriz" dedi.

Çayla ilgili birçok araştırma yapıldığını belirten Ekşi "Banyosunun insan vücuduna çok fazla etkisi var. Cildin gerginleşmesini, parlaklığını, sivilcelerin ve siyah noktaların temizlenmesini sağlıyor. İnsanlar kendilerini daha rahat hissediyor. Güzellik banyoları bayanlar için bilinse de son zamanlarda erkelerin de yoğun ilgisini çekiyor" diye konuştu.

Çay banyosu üzerine çalıştıklarını ve inceleme yaptıklarını belirten Rize Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erdoğan "Parfüm ve güneş kremi çalışmamız var. Cilt hastalıkları için Çin’de uygulanan bir yöntem. Estetik açıdan çay banyosu cildin güzelleşmesi, kırışıklıkların giderilmesi için yapılan uygulama" dedi.

AA