Gündem Küvette içki yapmışlar!

Küvette içki yapmışlar!

Paylaş
Küvette içki yapmışlar!

Küvette içki yapmışlar!

Antalya'nın Alanya İlçesi'nde polis ekipleri müstakil bir evin banyosundaki küvette rakı ve votka imalatı yapan 31 yaşındaki H.Y. ile 28 yaşındaki N.S.'yi yakaladı. Operasyonda 700 litre saf alkol ve içki yapımında kullanılan malzeme ele geçirildi.

Haberin Devamı

Alanya'da H.Y. adlı kişinin İstanbul'dan saf alkol satın aldığı ihbarını alan polis ekipleri, bu kişiyi takibe aldı. Olayı araştıran İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Büro Amirliği, H.Y.'nin İstanbul'dan aldığı 25 bidon saf alkolü bir kargo firması aracılığıyla Antalya'ya getirttiğini, daha sonra bunları kiralık bir araçla Alanya'ya götürerek, Tepe Mahallesi'ndeki 2 katlı müstakil bir eve bıraktığını belirledi.

Bunun üzerine dün gece eve baskın düzenleyen polis, H.K. ile yanında bulunan N.S'yi gözaltına aldı. Evde yapılan aramada şüphelilerin sahte rakı ve votka yapımında kullandıkları malzemelerle 700 litre saf alkol ve 10 boş damacana ele geçirildi. Şüphelilerin saf alkolü, banyodaki küvete dökerek rakı ve votka imal ettikleri belirtildi.

Haberin Devamı

Polisteki sorgulamanın ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden H.Y çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanırken, N.S. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Özgür YILMAZ/ALANYA (Antalya), (DHA)