Ekonomi Kuveyt'ten 3 milyar dolar

Kuveyt'ten 3 milyar dolar

Paylaş
Kuveyt'ten 3 milyar dolar

Kuveyt Emiri El Sabah'ın resmi danışmanlık şirketi Şems Türk'ün yöneticisi Uğur Akkuş, emirliğin Türkiye'ye 3 milyar dolar daha yatırım planladığını söyledi

3-4 BÜYÜK PROJE VAR

Haberin Devamı

Kuveyt Emiri Şeyh Sabah el Ahmed el Cabir el Sabah, Türkiye’deki yatırımlarını katlayacak. El Sabah’ın resmi danışmanı Şems Türk Yatırım Danışmanlığı Şirketi Grup Başkanı Uğur Akkuş, Türkiye’de şimdiye kadar 1.5 milyar dolar yatırım yaptıklarını, gelecekte 3 milyar dolar değerinde 3-4 büyük projeyi daha hayata geçirmeyi planladıklarını bildirdi. Yatırımlar ağırlıkla gıda ve gayrimenkulde olacak.

TÜRKİYE GÖZDE ÜLKE

Uğur Akkuş, Kuveyt Yatırım İdaresi adlı büyük bir devlet fonu ile yurtdışı yatırımlar yapan Kuveyt’in, daha önce yatırımlarında Avrupa ve Amerika’yı tercih ettiğini, son üç yıldır ise Türkiye’ye yöneldiğini belirtti.

Akkuş, “Artık Türkiye gözde ülke. Gayrimenkul, turizm ve borsaya yatırım yaptık. Geçen yıl kriz nedeniyle incelemelerimizi durdurmuştuk. Bu yıl yeniden işe koyulduk” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

GAP'A YOĞUNLAŞTILAR

Uğur Akkuş konuşmasını şöyle sürdürdü: “Emlak yatırımında odaklandığımız nokta İstanbul. Kuveytliler emlakta rotayı yeniden kent merkezlerine çevirdiler. Enerji ve bankacılıkla da ilgililer. Hidroelektrik santralları önem verilen bir konu. Ayrıca Türkiye gelecekte Körfez Bölgesi’nin besin deposu olabilecek konumda. Tarımda yoğunlaştığımız bölge ise GAP. 2010’da bir yatırım sürprizi de yapabiliriz.

ÇOCUKLARIN ADI RECEP

Gelecekte Ortadoğu’nun yeni İsviçre’sinin Türkiye olacağını dile getiren Uğur Akkuş, Türk dizilerinin de yoğun biçimde izlendiği bölgede insanların, Türkiye’ye hayranlık beslediğini ifade etti.

Akkuş, “Çocuklarına Türk isimleri koyuyorlar. Gümüş dizisinden dolayı kız çocuklarına Nur diyorlar. Başbakan Tayyip Erdoğan’ın Dünya Ekonomik Forumu’ndaki çıkışının ardından doğan çocuklarda Recep adı yaygın” dedi.