Gündem Kuvvetli yağış uyarısı

Kuvvetli yağış uyarısı

Paylaş
Kuvvetli yağış uyarısı

Meteoroloji Antalya Bölgesel Tahmin Merkezi, Muğla, Antalya, Burdur ve Isparta illeri için "kuvvetli yağış" uyarısında bulundu

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü Antalya Bölgesel Tahmin Merkezi Müdürü Halil Aslan, yaptığı yazılı açıklamada, bölgenin bu sabah saatlerinden itibaren, Muğla’dan başlayarak yağışlı havanın etkisi altına girdiğini bildirdi.

Aslan, açıklamasında, halen devam eden yağışların öğle saatlerinde Muğla genelinde, akşam saatlerinden sonra Antalya il geneli ile Burdur ve Isparta’nın güney ilçelerinde (Bucak, Aksu ve Sütçüler) kuvvetlenerek yer yer etkili olması beklendiğine işaret ederek, şu ifadelere yer verdi:

"Rüzgarın güney yönlerden orta kuvvette, yağış anında yer yer kuvvetli ve fırtınamsı olarak esmesi beklenmektedir. Olası sel ve su baskınlarına karşı, dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir."

Muğla’da sabah saatlerinde başlayan yağış günlük yaşamı ve trafiği olumsuz etkiliyor. Trafik ekipleri, sürücülere dikkatli olmaları konusunda uyarılarda bulunuyor.