Yaşam Kuyrukları birbirine dolanan 6 sincap ağaçta mahsur kaldı!

Kuyrukları birbirine dolanan 6 sincap ağaçta mahsur kaldı!

Paylaş
Kuyrukları birbirine dolanan 6 sincap ağaçta mahsur kaldı!

Amerika'nın Nebraska eyaletinde 6 yavru sincabın, reçineye bulanan kuyrukları birbirine kördüğüm olmuş vaziyette bir ağaçta mahsur kalması görenleri hayrete düşürdü. Bölgede görevli vahşi hayat yetkililerinin 'çılgın bir olay' diye nitelendirdiği olayda, sincaplar anesteziyle uyutularak birbirinden ayrılabildi

POSTA.COM.TR

Amerika'nın Nebraska eyaletinde, kuyrukları reçineye bulandıktan sonra birbirine dolaşıp kördüğüm olmuş halde ağaçta mahsur kalan 6 yavru sincabın hali, görenleri şaşırttı.

Craig Luttman isimli adam, Elkhorn bölgesinde bulunan evinin önündeki ağaçta 6 sincabın birbirini çekiştirerek sağa sola gitmeye çalıştığını görünce merak edip ağaca yaklaştı. Luttman, her biri farklı yöne gitmeye çalışan 8 haftalık yavruların kuyruklarının birbirine dolandığını anlayınca vahşe hayat yetkililerini aradı.

KUYRUKLARI REÇİNEYE BULANMIŞ

Yardım ekibi geldiğinde onlar da duruma şaşırıp kaldı. İçine düştükleri durum karşısında ürkmüş vaziyetteki sincapları ellerine alıp kuyruklarını çözemeyeceklerini anladıklarında ise 6 sincabın üzerini bir havluyla kapatıp onları biraz sakinleştirdiler. Daha sonra da yavrulara anestesi uygulayarak, 1 saat süren bir operasyonla, birbirlerine yapışıp dolanmış kuyrukları çözdüler.

AÇLIKTAN ÖLECEK YA DA YEM OLACAKLARDI

Ağaçta mahsur kalmaları halinde yırtıcı hayvanlara yem olacakları ya da açlıktan ölebilecekleri belirtilen sincapların durumları şimdilik iyi ancak yavrulardan birkaçının kuyruğunun, birbirlerini çekiştirirken hasar gördüğü ve ameliyat gerekebileceği belirtiliyor.

'ÇILGIN BİR OLAY'

Böyle bir durumla çok nadir karşılaştıklarını söyleyen yetkililer, bunu 'çılgın bir olay' olarak nitelendirdi.

Haberin Devamı