Spor Kuyt, Aziz Yıldırım'ın teklifini açıkladı

Kuyt, Aziz Yıldırım'ın teklifini açıkladı

Paylaş
Kuyt, Aziz Yıldırım'ın teklifini açıkladı

Fenerbahçe Genel Sekreteri Mahmut Uslu, takımdan ayrılacağını açıklayan Dirk Kuyt ile birlikte açıklamalar yaptı

Fenerbahçe Genel Sekreteri Mahmut Uslu, takımdan ayrılacağını açıklayan Dirk Kuyt ile birlikte FB TV'nin canlı yayınına katıldı.

Haberin Devamı

Uslu, yaptığı açıklamada, "Kuyt'a teşekkür ediyoruz. Eşini, çocuklarını unutmayacağız. Başkan da bunu söyledi. Kuyt'a ileride birbirimizle örtüşürsek başka projelerle beraber olabileceğimizi söyledik.

Karakteriyle herkese örnek oldu. Bu bir veda toplantısı değil. Kendisine başarılar dileriz. Tekrar Fenerbahçe'ye gelip çalışabilir." ifadelerini kullandı.

BU KARARI 2 HAFTA ÖNCE ALDIM

Dirk Kuyt ise, "Bu sezonun sonunda Fenerbahçe'nin futbolcusu olmayı bırakıyorum. Bununla ilgili çok uzun süre düşündüm. Kararı 2 hafta önce aldım.

Fenerbahçe'ye geldiğim ilk günden beri ben ve ailem bu kulübün bir parçası olarak hissettik kendimizi ve kontratı biten bir futbolcu olarak Amerika, Avustralya'dan, Avrupa'dan çok fazla teklif alan oyuncuydum.

Haberin Devamı

Ama ben ve ailem Fenerbahçe'ye çok sevdik, çok seviyoruz. Kararım ancak böyle olabilirdi.

Ya Fenerbahçe'de kalacaktım, ya da Hollanda'ya dönecektim. 9 yıl Avrupa'da oynadım ve ailemle Hollanda'ya dönme kararı aldık.

Benim Hollanda'daki takımım Feyenoord. Orada bir kez daha oynamak istediğimi söyledim." şeklinde konuştu.

AZİZ YILDIRIM'IN O TEKLİFİ...

Kuyt sözlerini şöyle sürdürdü:

"Başkanla görüşme yaptık. Önümüzdeki sezon da burada kalmamı istediğini söyledi. Bu tekliften dolayı başkanımıza teşekkür ediyorum.

İlk günden bugüne kadar kendisinden çok büyük saygı gördüm. Bu beni çok duygulandırdı. Çok şey ifade eden bir durum benim için.

Başkanımızın söylediği ' Bu sezondan sonra ne zaman istersen Fenerbahçe'nin kapıları açıktır" sözleri benim ve ailem için onun bu sözleri çok büyük anlam ifade ediyor.

Ben bu kararı aldığımda bunun şuan açıklanmasının öenmli olduğunu düşünüyorum. Başkana direkt olarak söylemek çok önemliydi.

Bu kararı başkalarından duymasını istemezdim. Çünkü ben tamamen futbola odaklanacağım.

Bu kulüpten şampiyonluk kupasıyla ayrılmak istiyorum. Bu sezon şampiyon olup 4. yıldız kazandırmak benim Fenerbahçe kariyerimde ulaştığım en güzel şey olacak.

SALDIRI ETKİLİ OLDU MU?

Kuyt, saldırının ayrılık kararıyla ilgisi olup olmadığı yönündeki soruya ise "Hayır, hiçbir etkisi olmadı. Çünkü yaklaşık 2 hafta önce bu kararı aldım. Daha önce söylediğim gibi başkanımızla konuşmak çok önemliydi.

Haberin Devamı

Bunu istiyordum. Açıklamak bu yüzden uzun sürdü. Cumartesi yaşananları felaket olarak nitelendiriyorum. Bun Türk futbıolunun bir sorunu.

Şuanda 3 yıldır burada futbol oynuyorum. Bu ülke için futbolun ne anlama geldiğini görebilyiorum. Hepimiz biraraya gelmeliyiz. Buna karşı savaşmalıyız, mücadele etmeliyiz. Eğer birlikteysek ben eminim ki çözüm bulabiliriz. " cevabını verdi.